Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Stylisti (17 ov)

tiistai 10. helmikuuta 2009
Stylisti (17 ov)
'
Dodih, nyt on vihdoin ja viimein koulupostauksen aika. Eli aloitin 1.9.2008 Tya:ssa (Turun yksityiset ammattioppilaitokset) stylistin opinnot ja valmistuin 30. tammikuuta. Opiskeluni sisälsi asu-, meikki- ja hiustunteja (yhteensä 17 ov) sekä työssäoppimisjakson, joka suoritettiin keikkaluontoisesti. Teimme mm. erään teatterin näytökseen meikit sekä maalailimme Viking Linen henkilökuntaa uuteen uskoon Halloweenina.

Mielestäni opiskelu sisälsi melkoisen paljon meikkitunteja asutunteihin nähden ja olisinkin halunnut keskittyä niihin itse vaatteisiin ja stailaamiseen enemmän. Tosiasia kun on se, että harva stylisti todellisuudessa hoitaa myös meikit ja hiukset, vaikka se ihan kiva lisä osaamisessa onkin. Kaikki muut ryhmäläiseni opiskelivatkin maskeeraaja-stylisteiksi, mikä onkin oikein fiksu vaihtoehto, sillä meikkikeikkoja on paljon todennäköisempää saada kuin stylistin hommia. Minulle tuo meikkailu ei kuitenkaan erityisemmin sovi/ei kiinnosta, joten sen jätin ihan tarkoituksella pois. Opiskelin kuitenkin meikkaamista tismalleen yhtä paljon kuin luokkatoverini. Heillä oli ainoastaan 5 opintoviikkoa maskeerausta (kaljut, irtokarvat, haavat jne.) minua enemmän. Periaatteessa siis voisin kutsua itseäni halutessani stylisti-meikkaajaksi (en taida kuitenkaan näillä taidoilla sitä haluta :D).

En ehkä ihan heti suosittelisi koulua kaikille stylistiksi hinkuville, sillä alalla ei töitä ihan kauheasti riitä, eikä niitä myöskään heru, ellet ole oikeasti taitava. Töiden saantiin tarvitaan raudanlujaa osaamista sekä rutkasti kontakteja. Sen sijaan maskeerajan opinnoista voi jotain hommia poikiakin ja sitä voinkin kiinnostuneille ihan hyvillä mielin suositella. Kivointa koulussa oli Uffin näyteikkunoiden somistus, ihanat luokkakaverit, Turun kaupunginteatteriin tutustuminen sekä nukkekokonaisuuden kuvaaminen ja suunnittelu.

Muutamia kysymyksiänne:

Miten päädyit opiskelemaan?
Googlasin sanalla "stylisti" ja sain selville, että alan opiskelu Turussa on mahdollista. Niinpä lähetin hakemuksen samantien.

Millä arvosanoilla valmistuit?
Hiuksista ja meikkailusta tuli kakkosta ja kolmosta (yes, I suck!) ja stailauksesta nelosta (olin vähän pettynyt, sillä olisin mielestäni ansainnut täyden vitosen :D Enkä itseasiassa tainnut olla yksin tämän mielipiteeni kanssa..).

Missä se koulu on turussa?
Koulurakennus sijaitsee Maariankatu kakkosessa.

Paljon koulutus maksoi?
Stylistin opinnoilla oli hintaa 2900 € ja maskeeraaja-stylistin opinnoilla 3600 €.

Paransiko siellä olo mielestäsi omaa tyyliäsi?
Joku on näin väittänyt, mutta itse en ole sen kummempaa eroa havainnut. Tai en ainakaan koe sen johtuvan koulusta.

Teitkö pääsykokeita?
Jonkun lapun mä täyttelin ja olin haastettelussa. Sen kummempaa ei vaadittu.

Jos jäi jotain hampaankoloon, niin saa kysyä tai vaikkapa mailata osoitteeseen muotijatrendit (ät) luukku.com (näin saa ainakin suoran vastauksen). Niin ja töitä saa samaan osoitteeseen myös tarjota..! ;) Jättikokoinen kiitos muuten kaikille blogini lukijoille, jotka mallikseni raahautuivat! En olisi millään selvinnyt ilman teitä. :)
'
P.s. Oikeastihan en näytä kyömynenäiseltä noidalta.
'

Tunnisteet:16 Comments:

Blogger Regina said...

Tuo nukke-kuva on kyllä todella onnistunut :)

Ajattelin kysellä, että mitä aiot tehdä nyt, kun olet valmistunut? Aiotko pyrkiä taas yliopistoon lukemaan kasvatustieteitä (etkös sinä viime keväänä niitä hakenut lukemaan?) vai aiotko etsiä töitä/lisää koulutusta stylistinä? Jos pääset opiskelemaan kasvatustieteitä, niin aiotko silti metsästää stylisti-keikkoja? Ja tietysti, oletko sinä blogisi avulla saanut joitain työtarjouksia stylistin hommiin liittyen, voisi nimittäin kuvitella, että ainakin tämä blogi on todella hyvää mainosta ;))

ps. ja anteeksi, jos puhuin kasvatustieteistä jotenkin halveksivaan sävyyn. se ei ollut tarkoitukseni, en vaan osannut muotoilla lausetta paremmin :'D

Blogger stellagee said...

onnea ensinnäkin valmistumisen johdosta!

toiseksi, uskon, että sun meikkitunneista on huomattavasti hyödyä, koska suomalaisissa mainoskuvauksissa paljon pyörineenä voin kertoa, että meikkaaja usein hoitaa stylistin ja kampaajan tehtävät eli kaiken osaavat ovat arvossaan. yleensä vain isoimmat kamppikset, muotinäytökset ja lehtien editorialit (joita ei siis ole paljon) käyttävät kaikkia erikoisosaajia erikseen.

Blogger Salla said...

Regina: Kiitti! :) Haen edelleen yliopistoon, mutta tällä kertaa tähtään sosiaalipolitiikkaa lukemaan, vaikka noita kasvatustieteitäkin ajattelin vielä kertaalleen yrittää. Stylistin hommia teen, jos vaan tilaisuus sallii ja muutenkin vaateala tai työ muodin parissa kiinnostaa hurjan paljon. Kyseinen ala on kuitenkin aika epävarma, joten yliopistokoulutus kiinnostaisi ikään kuin jonkinlaisena pelivarana, jos unelmani muodin parissa ei otakkaan tuulta alleen. :D Toisaalta taas haluaisin ei-niin-pinnallisen ammatin ja työn, joka kehittäisi ajatteluani.. Niin ja haen myös AMKiin :) Pari työtarjousta oon saanut blogin kautta, mutta nekin vähän vielä leijuu ilmassa. Täytyy nyt katsoa miten pääsykokeiden sun muiden kanssa käy ja saanko jostain töitä stylistina.. :D

Blogger Salla said...

stellagee: Kiitos! :) Ja hyvä tietää! Ei niistä ylimääräisistä taidoista voi haittaakaan olla :)

Blogger cliceme said...

tuo "nukke" on kyllä tosi nätti:)

Blogger Roosa said...

Oli varmasti todella antoisa ja mielenkiintoinen melkeinpuolivuosi :) Nukkekokonaisuus on valloittava!

Anonymous vilma said...

Ootko ajattellut sellaista vaihtoehtoa, että jos hakisitkin kauppaorkeaan? Kaupallinen koulutus + muotiosaaminen = hyvä yhtälö. :) Sitä kauttahan voisit päästä tekemään muodin parissa töitä, mutta varmemmalla pohjalla, kun olisi tuo koulutus pohjalla. Jos muotijutut ei ottaisikaan tulta alleen, niin ekonomille löytyy kyllä aina töitä muistakin hommista. Mutta tämä oli siis vaan vinkki kauppatieteilijältä ;)

Tosi mielenkiintoinen postaus! Moni varmaan haaveilee tuosta ammatista, vaikka työnäkymät eivät kaikille kovin hyvät olekaan. Sulle tosin luulisi työtä löytyvän, kun olet jo valmiiksi monille tuttu tyylijulkkis :)

Anonymous Anonyymi said...

Mun äidillä ainakin riittää töitä niin paljon, että on tarvinnut palkata alaisiakin ja olla ottamatta monia monia halukkaita asiakkaita. Stylisti hänkin siis. :)

Blogger Nelliina said...

Onnittelut valmistumisesta :) Ei noista meikkiopinnoista mitään haittakaan ole, kokonaisuuksien hallinta tarvittaessa on tärkeää.

Blogger katja said...

Tää postaus oli tosi mielenkiintoinen! :) Sitä ajattelin vielä kysyä, että Mitä olit opiskellut ennen stylistikoulua? Vaikuttaako ne jotenkin sisälle pääsyyn vai pääseekö tuonne opiskelemaan kuka tahansa (tottakai maksaa, mutta...)? :D

Anonymous Anonyymi said...

Mistä sait rahat tuohon kouluun, kun maksoi aika paljon :o :) ?

Anonymous Sini said...

hei loistokuvahan tuo on, älä valita mistää kyömynenäisyydestä ;o
ja jos olet 4 saanut arvosanaksi stylisti koulutusta, so ?... ei se tuskin koko totuutta kerro taidoistasi, joten please jätä nuo omat " mielestäni olisin ansainnut paremman" marinat muualle !
keep up the good work !

Anonymous Mariaa said...

Mielenkiintoinen postaus. Ja onnea valmistumisesta! Tuskin niistä meikkitunneista haittaa ainakaan oli. Nukkekokonaisuus on tosi suloinen! Toivottavasti saat töitä uralta!

PS. Sain rahat vasta viime perjantaina postiin, ilmoittelisitko kun sinne pääsevät, luulisi että aika pian.

Anonymous Anonyymi said...

millon noita nukkekuvia saa nähä lisää?

Blogger Salla said...

cliceme: Kiitti! :)

Roosa: Olihan se, ainakin hauskaa oli! :)

vilma: Ei tuu tapahtumaan. :D Kauppakorkea on jotain ei niin mua, etten huonompaa vaihtoehtoa itselleni ihan heti keksisi. Sisko valmistui tossa kesällä kauppatieteiden maisteriksi ja yksi parhaista kavereista opiskelee samassa laitoksessa, mutta mun juttu se ei valitettavasti ole. Saattaisi tosiaan kuitenkin olla ihan hyödyllinen ala stylistille!

Shoppaile ilmaiseksi!: Haha :D Mutta juu, monihan tuosta alasta tuntuu haaveilevan..

Anonyymi: Oho, ilmeisesti hän on sitten taitava työssään! :)

Nelliina: Kiitti! Ja joo, niinhän se varmasti on :)

katja: Tuskimpa vaikuttaa. :) Mä olen ylioppilas, mutta ei tuonne pääsyyn sitä vaadita. Lähinnä kuitenkin aikuisille suunnattua opiskelua toi on..

Anonyymi: Vanhemmat sponssas.

Sini: Heh, mä nyt oon tämmönen märisijä ;) En ole mikään perfektionisti muuta kuin asioissa, jotka oikeasti koen hallistevani ja toi stailaaminen on just sellanen asia.

Mariaa: Kiitti! Laitoin korun eilen postiin, joten on varmaan viimeistään huomenna sulla :)

Anonyymi: Asap :)

Lähetä kommentti

<< Home

footer