Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Propagandaa vai ei?

torstai 12. helmikuuta 2009
Propagandaa vai ei?
'
Kampaajat ja parturit, älkää lukeko seuraavaa tekstiä. Teitä on varoitettu.

Katselin eräänä torstaina projektina keho- ohjelmaa ja sain jälleen kerran itseni kiehumispisteeseen. Siellä tuputettiin kuinka kampaamon tuotteet ovat niin jumalattoman mahtavia ja tekevät kuontalolle sitä sun tätä, eikä ilman niitä yksinkertaisesti pärjää. Niitä käyttämällä hiukset näyttävät eloisilta ja terveiltä..

Mutta kun hiukset ovat kuolleita! Ei niitä elävöitä siinä vaiheessa enää pirukaan. Ja mitäs sitten jos löytää yhden tai peräti viisi kaksihaaraista hiustensa lomasta? Mitä sitten? Kuka sen oikein huomaa? Kampaajatätikö? Mua ei henkilökohtaisesti voisi kiinnostaa pätkän vertaa onko ne hiukset huonokuntoiset vai ei, pääasia että näyttävät hyvältä (ja mun havaintojeni mukaan myös surkeassa kunnossa olevat hiukset saattavat näyttää upeilta). Jos kampaaja on ainoa ihminen, joka tajuaa hiusteni olevan surkeassa jamassa, niin ei paljoa huoleta.

Okei, ehkä mä taas tulistuin hiukkasen liian nopeasti, mutta mua ärsyttää ihan suunnattomasti se propaganda, jota hiuksiin liittyvistä jutuista jauhetaan. Olen itsekin hyväuskoisena ja sinisilmäisenä sisäistänyt tämän höpötyksen kuuliasti ja nykyisin käytänkin vain ja ainoastaan kampaamosta hankittuja hiustuotteita (lakkaa lukuunottamatta). Olen omalla kohdallani huomannut, että ne kampaajalta kiikutetut tökötit tuovat ehkä jonkin sortin luksusta ja hemmottelua arkeen, mutta eivät tosiaan tee juuri mitään muuta erikoista. Kaltaiseni maallikko ei todellakaan huomaa minkään sortin ulkoista eroa. En tiedä onko eri mömmöissä erilaisia hiusten rakenteeseen vaikuttavia ominaisuuksia tai muuta vastaavaa, mutta edelleenkään mua ei kiinnosta niin kauan kuin hiuskuontalo vain näyttää hyvältä. Piste.

Kertokaahan mulle siis, että mitä väliä sillä on, millaisessa kunnossa kuolleet hiukset ovat, jos ne vain näyttävät hyviltä? Onko tämä kaikki jotain hiusasiantuntijoiden propagandaa vai onko tuotteilla ihan oikeasti jotain merkitystä? Jollette saa mua ylipuhuttua, niin siirryn markettimömmöihin ja värjään hiukseni jatkossa kotona.

'

Tunnisteet:97 Comments:

Anonymous Alice said...

Niinpä! Muaki aina ärsyttää se "eloisuutta hiuksiin" kun kuolleitahan ne on ja kaupan putilloilla saa mun mielestä ihan samat tulokset kuin kampaamon litkuilla. Yks ero tosin on; syväpuhdistavan shamppoon ostaisin kampaamosta koska sen tehon olen jopa todennut joskus. Ja koska sitä paljon väripigmenttiä sisältävää shamppoota ei vielä suomesta saa laajalti niin ihan hyvin voi ostaa kaupan värilliselle tukalle tarkotettuja aineita eikä kotivärjäys rasita oikeasti tukkaa sen enempää kuin kampaamo, ei kuolleita haituvia voi rasituttaa. (Näin minusta).

Blogger MouMou said...

"Silikonit saavat hiuksen näyttämään hyvältä, mutta tekee pahaa hiukselle." Eikö se ulkonäkö ole tärkein?:D Komppaan sua!!

Anonymous Anonyymi said...

Ööö, siis mitä... Hiuksethan on kuollutta kokonaan. Ja varsinkin pitkähiuksisillä pisimmät osat ovat vuosia vanhat. Eli on se iso homma pitää elossa ja kunnossa niinkin vanhaa sarveiskuitua. Itse otan kyllä vastaan kaiken avun mitä saan että hiukseni näyttävät hyvältä, se vaatii aikaa ja rahaa ja monenlaisia tuotteita juurikin kampaamoista. Se on todettu, että ne ovat periaatteessa samaa tavaraa kuin marketeissa, mutta laadukkaampina. Minulle on sama mistä ihmiset sampoonsa ostavat, mutta totuus on että kampaamotuotteet vaan ovat parempia, eivät mitään "kampaajien suurta huijausta :DD".

Blogger Jenni said...

Minua henkilökohtaisesti ärsyttävät suunnattomasti kampaamoalalla työskentelevät ihmiset, jotka katselevat muiden hiuksia nenänvarttaan pitkin. Auta armias, jos sellaisen ihmisen kuullen menee esimerkiksi toteamaan, että edellisestä kampaajakäynnistä on vierähtänyt pitkä tovi ja hiusten latvat ovatkin vähän kuivuneet. "No niinpä tosiaan näyttää", olen saanut pahimmillaan kuulla vinon hymyn säestämänä. Anteeksi nyt vain, mutta ketä tuollainen palvelee? Minulle tulee nolostunut ja paha mieli - saako kampaaja sitten jotain kiksejä tuosta ylimielisyydestä?

Ja tietenkin tuollaisia törppöjä on vain muutama hassu, mutta oikeasti tuon kommentin seurauksena minua jo hävettää ajatus kampaajalle menemisestäkin. "Mitä jos se nauraa mut ulos sieltä tai ristiinnaulitsee mut hiuksiani kohtaan tekemistä synneistä?" Ehkä pakko kirjoittaa tästä asiasta oma postaus, kun tuohduin niin. :D

Blogger Idhren said...

Pointtisi on erinomainen, tulikin samaa pohdittua tuon taannoisen Tigi-postaukseni kommenttilootassa :P Kuollut hius ei tule uusiutumaan, vaikka sille tekisi mitä, ainoa mitä voi tehdä, on tilkitä ja paikata vahingoittunutta hiusrakennetta, ja siihen kelpaavat ne kauheimmatkin silikonit. Kun hius on vahingoittunut, se pysyy sellaisena (toki kandee välttää vahingoittamasta niitä tarpeettoman paljon, tyyliin suojaa hiuksen esim. föönin tai muotoiluraudan kuumuudelta). Hiuspohjaansa voi sitten haluta niiden kanssa varoa ja sitä rataa, mutta hiuspohja onkin eri kuin hius -.-

Blogger Salla said...

Alice: No niimpä! Mä en noita syväpuhdistaviaa oo ihan kauheesti käytellyt, joten niistä ei omakohtaista kokemusta taida olla. Hopeashampoo on tosin sellainen juttu, joka on jatkossakin pakko saada kampaajalta :D

MouMou: Nimenomaan! :D

Anonyymi: Millä tavalla ne tekevät hiuksista paremmat? Tuovat kiiltoa vai mitä? Kertokaa mulle!

Jenni: Mulle ei oo ikinä mitään pahaa hiuksista sanottu (ajateltu varmaan sitäkin enemmän :D), mutta muutama kaveri on saanut samantyyppistä kohtelua. Eräänkin kohdalla kailotettiin, että tulkaa nyt katsomaan miten järkyttävässä kunnossa nää tän hiukset on :O

Idhren: Niimpä. Aamen. :D

Anonymous Anonyymi said...

Näin itsekin sen jakson, ja aikamoista propagandaa oli! Lähinnä se, että "kampaamotuotteet ovat aina parempia kuin tavalliset!". Harmitti myös se, ettei siellä käyty ollenkaan keskustelua inceistä eli siitä, mitä hyvät hiustuotteet sisältää. Se mieskampaaja heitti panthenolin (joka onkin hyväksi) mutta siihen se sitten jäi.

Itse käytän tiettyjä kampaamotuotteita sen takia, että olen näillä saanut tukkani parempaan kuntoon. Silloin Fructis-silikonimömmö-aikana hiukset eivät olleet läheskään yhtä ihanat! En osaa todellakaan selittää, että minkä takia valitut luksustuotteet toimii paremmin kuin perusmarkettikama (koska hiuksethan tosiaan on kuollutta!?), mutta näin asia on mun kohdalla!

Se ei kuitenkaan missään nimessä oo totta, että kaikki kampaamotuotteet on hyviä ja kaikki markettituotteet on huonoja. Täytyy osata käyttää järkeä ja epäillä, ja tietysti INCI-ymmärrys olisi hyväksi. Merkkiuskollisuuskaan ei kannata: kaikilta hiustuotemerkeiltä löytyy myös huteja...

Anonymous Anonyymi said...

Mä oon kanssa katsonut sellaisen ohjelman, missä kerrottiin että vaikkapa L'Orealin kalliit kampaamotuotteet sisältävät identtisesti samoja ainesosia kuin L'Orealin markettituotteet. Ohjelmassa sanottiin myös, että per putkilo kannattaa hiustuotteisiin laittaa maksimissaan 8 euroa, sillä sen yli hinnoitellut tuotteet ovat, no, suotta ylihinnoiteltuja.

Hiusalahan on pitkälti bisnestä kuten moni muukin ala tänä päivänä, joten järkevä kriittisyys kuluttajalta on mielestäni aivan kohtuullista.

Mutta toisaalta. Jos peset kashmir-neuleen (en tiedä, miten se kirjoitetaan, mutta tajuat varmaan, mitä tarkoitan) väärällä pesuaineella tai väärässä pesulämpötilassa, niin se menee pilalle. Oikeilla tuotteilla pestynä se säilyy kunnossa. Vaikkei se olekaan elävä.

Olen ihan samaa noista hiuksista vaahdonnut kuin sinäkin (ja olen opiskellut kampaajaksi muutamia vuosia sitten). Sitten joku ton villis-jutun kertoi.

Blogger llaura said...

oon törmänny Jennin kanssa ihan samaan ja siinä onkin syy miks edes käyn niin harvoin kampaajalla!! viimeks se viel sano jotai et "sulla on niin ohuet hiukset et eihän näistä oikein saa mitään....." no DAA, en oo varmaan itse koskaan huomannutkaa! sen ois voinu sanoa niin paljon nätimminkin, koska tottahan se on, mutta en ymmärrä miks kampaajilla on niin ylimielinen asenne mun hiuksiin, en mä voi sille mitään ettei ne oo samanlaiset kun mainoksissa prkl :D

Blogger Ambe said...

Hmm, itse en ole koskaan ajatellut noin. Ehkä vain olen antanut asian olla, enkä ole päästänyt sitä ärsyttämään minua. Olen aina ollut vain avoin tiedolle, toisaalta olen aina myös ajatellut "ammattilaisen olevan aina ammattilainen". En kuitenkaan koe, että olisin tämän ajatteluni takia jotenkin tullut huiputetuksi kampaajien toimesta, kun osaa kyseenalaistaa ja saa ihan oikeasti perusteltuja vastauksia, voi sitten vasta ostaa tuotteen jota kampaaja markkinoi.

Olen täysin samaa mieltä siitä, että kuollutkin hius voi näyttää hyvältä. Tottakai, pitkät ja kauniit kutrit eivät välttämättä ole siitä eloisimmasta päästä, kun valtaosa latvoista saattaa olla monia vuosia vanhoja.

Tärkeintä on siis illuusio hiusten eloisuuden luomisesta. Ja tämä, minun mielestäni, onnistuu (omien kokemusteni perusteella) parhaiten kampaamotuotteilla. Enkä voi täysin kyllä seisoa tämänkään takana, voihan olla, että itse olen löytänyt ne täydelliset tuotteet omille hiuksilleni juuri kampaamon hyllyltä, mutta minulla ei ole tietoakaan siitä, löytyykö marketista jokin puteli, joka ajaa täysin saman asian kuin suosikkikampaamotuotteeni.

Olen siis löytänyt kampaajani ohjeistamana tuotteet hiuksilleni, jotka saavat hiukseni (myös ne kuolleet) näyttämään eloisilta. Tottakai hintaa tai "laatua" (kampaamo- vs. markettituotteet)tärkeämpää on kuitenkin hiustenhoitotuotteiden ainesosat.

Minä olen kokeillut monia, MONIA, markettituotteita, mutta ne ovat minun hiukselleni jotenkin liian hoitavia, minulla on ohuet hiukset, jotka kaipaavat tuuheutta, eikä yksikään markettituote jota olen tähän mennessä kokeillut, ole koskaan antanut hiuksilleni samaa tuuheutta kuin nykyiset kampaamotuotteeni.

En siis ole täysin varma kampaamotuotteiden paremmuudesta yleisesti, mutta omiin kokemuksiini nojaten voisin kuitenkin sanoa niiden olevan laadukkaampia. Ja täysin vakuuttunut olen siitä, että ne eivät ole vain kampaajien huiputuksia, he kyllä tietävät asiansa ainakin itseäni paremmin, ja tietoa kannattaa aina ottaa vastaan. Luulen vain, että tiedon jakaminen tai itseasiassa sen jakamisen tapa on se, mistä joitakin ihmisiä ärsyttävä ongelmakohta löytyy.

Blogger Regina said...

Olen kyllä aika lailla samoilla linjoilla sun ja moumou:n kanssa, tärkeintä on että hiukset näyttävät hyviltä. Tosin se voi johtua osittain myös siitä, että hiukseni ovat niin huonossa kunnossa, että niitä tuskin enää mikään 40€/pullo -kampaamo-shamppoo pelastaa.

Voihan olla, että kampaamo-tuotteissa on jotain eroa markettimömmöihin verrattuna, ainakin hinta. Tässä päästäänkin siihen, miksen itse ole koskaan moista luksusta päässyt kokeilemaan, köyhä opiskelija kun tulee aivan hyvin toimeen marketin kamallakin. Kuolluttahan se hius on joka tapauksessa :D

Blogger Ilona said...

I know. En itse osta koskaan kampaamotuotteita siksi, että a) en käy kampaajalla juuri koskaan b) kampaajat leikkaavat hiukseni aina väärin ja c)ne tuotteet maksavat mielettömästi. Olen silti myös varovainen markettiaineiden kanssa, koska vaikka hius onkin kuollutta solukkoa, niin päänahkani on hyvinkin elävä. Kaikki, mitä suihkussa kaaliini hieron, imeytyy enemmän tai vähemmän myös päänahkaani, enkä välttämättä halua sinne silikonia tai ympäristömyrkkyjä.

Blogger Idhren said...

Kaikki tuotteet eivät tietysti jokaisen hiukseen toimi samalla tavalla tai yhtä hyvin, onhan meidän hiuksemme kuitenkin muodoltaan ja rakenteeltaan hieman erilaisia, ja niin ovat tökötitkin. Mikä toimii yhdelle, ei välttis toimi toiselle. Ei kaikille Tigikään sovi ;P

Blogger Idhren said...

Hei! Spämmin taas, sori siitä, mutta mulla välähti taannoin tästä kertakaikkiaan lamppu päässä. Hius on kuollut. Kuolleella ei ole terveyttä. :D Hiusten terveydestä puhuminen on yhtä mieletöntä kuin kuolleiden, maatuvien ruumiiden terveydestä x) Markkinaretoriikkaa.

Blogger Jenni! said...

Mulla ärsyttää vähän sama homma. Kävin joskus tuossa viime vuoden lopulla kampaajalla värinpoistossa, mutta lopputulos ei ollut yhtään mitä halusin enkä suoraan sanottuna edes nähnyt värieroa. Kampaaja sanoikin että "sinä et olekkaan kampaaja, minun silmä ainakin näkee eron". Mutta mitä minä siitä hyödyn, että tyyppi jota en enää ikinä halua nähdä (en meinaa ikinä palata sinne kampaajalle) huomaa eron, muuta minä en. Miksi minun pitäisi maksaa siitä? Sain sitten toisen värinpoiston ja tulos oli parempi, mutta silti jäi ärsyttämään sen kampaajan asenne.

Blogger Korundi said...

Minua inhottaa se, että joka ikinen kerta kampaajalla käydessä kampaaja on sitä mieltä, että "latvat on nyt vähän huonossa kunnossa - täytyy ottaa hieman pois". Itse en huomaa mitään eroa ja selitän kampaajalle, että haluaisin kasvattaa hiuksiani. Vastaus on, että täytyy leikata huonot pois, jotta hiukset pääsee kasvamaan. Häh?! En tajua logiikkaa! Ei ainakaan tällä taktiikalla hiusteni pituuteen ole vuoden aikana tullut senttiäkään lisää pituutta verrattuna vuoden takaiseen vaikka samalla kampaajalla olen kokoajan käynyt.

Aikoinaan kun en käynyt vähään aikaan kampaajalla, hiukseni oli n. 15cm nykyistä pidemmät ja rakastin niitä. Kun lopulta menin kampaajalle, oli hän sitä mieltä, että latvat on kaamessa kunnossa, täytyy leikata. Itseäni "huonokuntoisuus" ei häirinnyt lainkaan ja täytyy sanoa, että eipä se leikakus paljoa auttanut jos kerta latvat on edelleen jatkuvasti "huonokuntoiset". Hiukset on nyt lyhyemmät ja kuulemma (kampaajan mukaan) parempikuntoiset, mutta täytyy sanoa, että olin kyllä niihin "huonokuntoisiin" hiuksiin paljon tyytyväisempi! Joten mietin vain, että kenen kuuluu olla tyytyväinen, kampaajan vai asiakkaan?

Ja ps. olen kyllä osin samaa mieltä tuosta kampaamotuotejutusta. Käytän kyllä kampaamotuotteita, mutta itse olen sitä mieltä, että ne ovat vain ns. ylellisemmän tuontuisia (purkit, koostumus, tuoksu jne...) mutta jos välillä joudun käyttämään rakkaani markettishampoita, niin ihan samalta hiukseni niiden jälkeen näyttävät ja tuntuvat. Kaapista löytyy liuta kampaamotuotepurnukoita, mutta en vieläkään ole löytänyt merkittävää eroa niiden välillä, joissa kuintenkin saattaa olla hintaeroa 15€... :)

Blogger Jenni! said...

Niin tuo minun kommentti ei periaatteessa liitynyt mutta tavallaan kuitenkin :D

Blogger Piia said...

Isoäitini on kampaaja. Hän pystyy kertomaan terveydentilani (myös psyykkisen) siltä miltä hiukset näyttävät. En nyt tarkoita hiustenpesuaineita enkä edes värejä. Hiukset ovat kuolleita mutta päänahka ei. Hiukset, kuten muukin keho reagoivat kokonaiseen hyvinvointiin. "terveillä" ja "sairailla" hiuksilla on sama ero kuin terveellä ja sairaalla ihmisellä. Esimerkiksi liian rasvattomaan ruokavalioon päänahka ja hiusjuuret voivat reagoida, jolloin lähtee hiukset. Tosin, ehkä minäkin olen propagandalle altistunut, isoäidin seurassa kun olen paljon ollut

Anonymous eva said...

Kyllä ainakin itse olen huomannut, että ilman hyviä hoitoaineita hiukseni näyttävät ihan hirveiltä, takkuuntuvat, rispaantuvat ja ovat aivan mahdottomat selvittää. Toisaalta kyllä niistä markettien halpistuotteistakin hyviä hoitoaineita on löytynyt.

Se on kyllä totta, ettei pari kaksihaaraista miljoonan hiuksen joukossa näy missään, ja niitä on kaikilla. Mutta kyllä hyväkuntoisten hiusten eteen täytyy tehdä jotain, etenkin, jos hiukset ovat pitkät.

Anonymous Anonyymi said...

Jokaiseen kampaamosta ostamaani shampoo- tai hoitoaineputeliin olen ollut tyytymätön ja se on jäänyt käyttämättä loppuun minkä seurauksena olen ostanut kaupasta sen tutun ja turvallisen, yhden desimailipilkun verran halvemman mömmön.

Blogger suklaasydän said...

Okei, en ensinnäkään ole nähny ko. ohjelmaa joten sen esittämiä väittämiä en voi kommentoida. Mutta sen verran uskallan väittää että huonokuntoiset hiukset voivat näyttää siloisilta jos niihin on lykätty silikonia mutta tuskinpa oikeasti jänteviltä ja "eloisilta" kuten hyväkuntoiset hiukset. Eikä ne silloin omiin silmiin näytä upeilta ainakaan.

Omalle päälle kampaamotuotteet sopivat parhaiten eivätkä ne enää edes ole mitään luksusta arkeen. Tiedän osan markettituotteista olevan priimatavaraa ja osan kampaamokamasta täyttä paskaa mutta nämä asiat täytyy itse kokeilla. Ja kannattaa olla järki kädessä kampaajalla, ne tottakai kehuu ummetlammet oman tuotesarjansa, oli se sitten oikeasti hyvä tai ei.

Omaan päähäni käytän jos jonkinmoista tuotetta. Keratiinipitoiset tuotteet paikkaavat vaurioita ja saavat hiukseni jäntevimmiksi ja helpommin asettuviksi. Kosteuttavat (esim quaternium, panthenol etc etc) taas hiuksiin luonnollista kiiltoa takaisin, vähentävät pörröä ja saavat yksittäisen hiuksen kimmoisammaksi. Eikä oikeasti ole mitään propagandaa... Markettituotteissa näitä hyviä aineita harvemmin on, tai on pienemmissä pitoisuuksissa.

Blogger pnkd said...

Kyllähän huonokuntoisen hiukset erottaa. Mutta toi "elävöittämis"-puhe on aika huttua :-D where's the point.

Mua henkilökohtaisesti on aina ärsyttänyt toi megahiustuotteiden osto ja niistä paasaus ja plaaplaa. Mä en oo eläissäni oikeestaan käyttänyt mitään kalleita hiustuotteita ja mun hiukset on ihan superhyvässä kunnossa, ollut aina - ja mun paras ystävä on kampaaja, että tää ei perustu pelkästään siis mun tai muiden kuolevaisten havaintoihin :-D
Ei tod tulis oikeen mieleenkään mennä ostamaan mitään ökykalliita brändituotteita jotka haisee mansikoille ja kukkasille ja joita voi vaikka syödä, jos mieli tekee, kun a) en usko niiden vaikutuksiin b) ei niitä tarvitse.

Toki asia voi olla eri, jos jollakin on oikesti tosi kuollut (hehe) reuhka ja se pitää saada kuntoon, niin kai noilla hoitavilla ja elvyttävillä (mikä järki edes elvyttää kuollutta? :-D) tuotteilla on sitten jotain vaikutustakin, mutta mutta...itse en vaan ole ikinä huomannut mitään eroa.
Onhan kaikki tigipullot söpöjä, mutta kyllä mä mielummin tungen rahani johonkin muualle, kun en mä niillä tee niin mitään. Turhaa brändiuskovaisuutta ja "kyl mäki ku muutki"-touhua.

Blogger Lulu Pigeon said...

Mulla on varmaan suunnilleen samanpituiset hiukset kuin sulla. Käytän lähinnä kampaamotuotteita. Olennaisin ero, jonka olen huomannut, on se, että kampaamotuotteita tarvitsee niin paljon pienemmän määrän kuin markettituotteita, että yksi pieni hoitoainepullo saattaa kestää yli vuoden. Ilmeisesti markettituotteissa on enemmän sitten täyteaineita vaikuttavien aineiden rinnalla. Muuta laadullista eroa en kyllä ole huomannut (toisaalta omat hiukset kuuluvat ilman aineitakin luokkaan: paksu, musta, piikkisuora, kiiltävä. Kyllä ne silti likasiksi tulee.)

Anonymous kisse said...

Mua ahdistaa ku vaatteiden lisäksi hiustenkin pitäis aina olla niin perfecto. :S

Blogger Idhren said...

Ja siis hiukset on alkujaankin elotonta materiaalia, ihan niinkuin kynnetkin, ne eivät ole elossa, niillä ei ole verenkiertoa tai soluhengitystä, ne ovat päänahasta esiin lykkääntyviä kuituja. Kehon tapahtumat eivät voi vaikuttaa hiusten kuntoon muuten kuin päänahan muutosten kautta. Ei pitäis ees puhua kuolleesta, koska kuollut viittaa siihen, että olisi joskus ollut elossa x) Pakko päästä jälkikorjaamaan itseäni :D

Anonymous Anonyymi said...

Samaa mieltä! Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että kaikissa shampoomainoksissa sanotaan, että terveen/elinvoimaisen näköiset hiukset, ei terveet/elinvoimaiset hiukset. :D Kaipa se olisi valetta!

Katsoin myös tuon samaisen Keho-ohjelman jakson. Wilma Schlizewski oli hauska siinä ohjelmassa, kun hän sanoi tuon alan olevan huijausta ja kaikki shampoot ovat Fairya!! :D

Hyvä huomiohan siinä ohjelmassa oli se yksi nainen, jonka päänahka oli pahoin vaurioitunut. Sen hoitaminenhan varmasti onkin tärkeämpää!

Itse käytän kampaamosta/apteekista saatavaa shampoota, koska lähes kaikista muista shampoista aiheutuu kutinaa päänahkaan ja hilsettä. :(

Blogger Salla said...

Anonyymi: Noi incilistat muakin kiinnostaisi. Itsehän en tajua niistä vielä tuon taivaallista, mutta haluaisin oppia tutkimaan niitä, etten ostaisi ihan mitä tahansa kuraa.

anonyymi: Voin hyvin kuvitella! Ja sitähän se joo tänä päivänä tuntuu olevan..

Shoppaile ilmaiseksi!: Joo, totta. Mä en siltikään ole huomannut omassa tukassani minkään sortin eroa, pesen hiukseni millä tökötillä tahansa. :D

llaura: Mä oon varmaan käynyt tosi kivoilla kampaajilla, kun eivät ole innostuneet mun pehkoani haukkumaan :D Tosi moni kaveri on kuitenkin kertonut samaa ja ilmeisesti aika moni täälläkin kokenut saman kohtalon.. Kai ne yrittää saada asiakkaan uskomaan, että nyt kyllä tarvitset kaikki tökötit, mitä putiikin hyllystä löytyy :D

Ambe: Kaikki hiukset ovat kuolleita, joten todellakin kuollutkin hius voi näyttää hyvältä :D Mulle on kampaajat tyrkyttäneet sitä sun tätä ja ovathan ne tuotteet toimivia olleetkin, muttei yhtään sen parempia kuin markettikama. Nääkin jutut on kuitenkin varmaan aika yksilöllisiä :)

Regina: Joo, hinta on varmaan se oleellisin (ellei ainoa) ero :D

Ilona: Joo, päänahka tosiaan pitäisi ottaa huomioon. Mulla vaan on noi inci-listat sun muut vielä sen verran hakusessa, että oon saattanut vedellä nuppiini vähän mitä sattuu :D

Idhren: Totta! ;)

Jenni!: No niimpä, mitähän hiton väliä sillä on jos kampaaja näkee eron, mutta sinä et :D Tärkeintä kai kuitenkin on, että asiakas itse tykkää/huomaa eron.. :D

Korundi: Joo, vaivalla kasvatetut 10 senttiä pois huonon kunnon tähden. Ei mitään järkeä, jos asiakas itse ei huomaa eroa. Mitä väliä sillä on vaikka olisi pehko täynnä kaksihaaraisia sun muita, jos ne vaan tukan omistajan mielestä näyttävät hyvältä. En tajua :D

Piia: Joo, kyllä mäkin sen uskon, että hiuksista voi päätellä terveydentilan yms., mutta en edelleenkään käsitä, mitä väliä hiustenhoitotuotteilla on niin kauan kun tukka näyttää hyvältä.. Vaikka hiusten kunto viestiikin terveydentilasta, niin tuskimpa ne shampoot ja hoitoaineet sitä parantavat vaan siinä vaiheessa ruokavalion muutos tai muuta vastaavaa on tarpeen.

eva: Nämä jutut ovat ilmeisesti aika yksilöllisiä.. Mulla toimii vähän kumpikin, markettitökötit sekä kampaajalta kiikutetut mömmöt.

Anonyymi: Jep, markettikama kunniaan! :D

suklaasydän: Mä en rehellisesti sanottuna nää minkään sortin eroa siloisten ja "eloisien" hiusten välillä. Mulle kumpikin näyttää ihan samalta. Mutta toi on varmasti totta, että nää jutut täytyy itse kokeilla :)

pnkd: Mä en edes erota. :D Mun kaverilla on maailman kauneimmat hiukset ja kampaajan mukaan helvetin huonokuntoiset.. Ja sun hiukset on elävä (tarkoitan kuollut :D) esimerkki siitä, että upeat hiukset eivät ole kampaamon tuotteista kiinni.

Lulu Pigeon: Totta, mutta se taas näkyy hinnassa. Ostat kampaajalta pullon hintaan 15 €, mutta samaa settiä saa marketista vitosella, vaikka tuotetta ehkä onkin vähemmän ;)

kisse: Haha, ei niiden tarvitsekaan :D

Blogger Ouna said...

Itse käyn kampaajalla vain n. 2-3 kuukauden välein. En ole koskaan saanut kampaajilta negatiivista kommenttia tästä, vaikka olen itse todennut, että viime kerrasta on aikaa.
Itse käytän lähes pelkästään kampaamotuotteita ja tahdon uskoa niiden laatuun. Olen kuitenkin avoin uusille argumenteille puolesta ja vastaan. En kuitenkaan osta kuin kohtuuhintaisia tavaroita.
Yksi asia, mitä kampaajani kertoi noista silikoneista on se, että ne saattavat jollain tapaa päällystää hiuksen niin tehokkaasti, ettei hiusväri enää tartu kunnolla. Ei olis kivaa olla maantienvärinen loppuelämää..

Blogger maria said...

Mun mielestä on tärkeää, että hiukset ovat hyvässä kunnossa (silloin ne yleensä näyttääkin hyvältä :D), mutta ite oon aika hyvä esimerkki tässä tapauksessa. Hiukseni ovat paksut, kiiltävät ja hyväkuntoiset, mutta hoidan niitä ihan markettituotteilla -ja värjään pääasiassa itse! :)

Blogger Micci said...

Mä komppaan Ambea täysin tässä asiassa (vois olla mun kirjoittama tuo kommentti!). Ja sen lisäksi, että noi kampaamotuotteet (TIGI) ovat auttaneet mun hiuspulmissa, ne ovat myös korkeasta hinnastaan huolimatta käytössä edullisempia kuin markettituotteet. Tämä johtuu siitä, että ne on tiiviimpää tavaraa, eli ei tarvitse käyttää niin paljoa kuin vetisempää markettikamaa. Näin ainakin oman kokemukseni pohjalta.
Värjäyksen teen yleensä ite hiuksiin, sillä niissä en koe olevan mitään eroa. Kampaajat vaan on tietty taitavampia värjääjiä, mutta kun laittaa vaan mustaa, ei sillä ole mitään merkitystä..!

Toi villapaitavertaus, minkä Shoppaile ilmaiseksi! laittoi oli muuten tosi hyvä!

Blogger gloss. said...

Itselläni on kyllä ihan normaaleja markettishampoita ja mielestäni ne ovat hyviä, en sitten tiedä miten kampaamotuotteet ovat erilaisia... tosin kampaamosta hankittu hiuskiinteeni (schwarzkopf silhouette) on erinomaista, paljon parempi pito kun markettilakoissa :)

pakko sanoa, että tätä voisi verrata melkein kuin kosmetologiin. olen alan opiskelija, ja sen kyllä tiedän, että meidän ammattituotteemme ovat parempia kuin normaalikaupan.

Blogger Åsa said...

jep, oon ihan samaa mieltä. Itsellänion niin ohuet hiukset, että loppujen lopuksi on ihan sama,millaisilla mömmöillä yritän näitä vääntää.Lopputulos on kuitenkin aina huono. Aineiden sijaan panostan mieluummin kunnon laitteisiin,eli hiustenkuivaajaan ja kihartimeen.

Anonymous melkein kolmekymppinen said...

Yleiskuva: pitkät, vyötäisille ulottuvat, paksuhkot, liukkaat ja taipuisat hiukset. Latvojen siistiminen noin kerran vuodessa. Kampaaja ihmetteli viimeisimmällä reissulla miten hiukset voivat olla niin hyvässä kunnossa?! Vastaus: pesu markettitökötillä pari kertaa viikossa ja ”ilmakuivaus” eli en käytä kuivaajaa tai minkään näköisiä kihartimia tai suoristusrautoja. Selvitys (harjaus talvella, kesällä riittää kammalla veto) kerran päivässä ja hiukset kiinni. En värjää tai käytä muitakaan ylimääräisiä tököttejä hiuskuontaloon. En ole tehnyt mitään ylimääräistä hiuksilleni enää viiteen vuoteen ja ne ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Ensimmäiset harmaat suortuvat pukkaavat ohimolla ja ne ovat upeat!

Anonymous Anonyymi said...

Itse en perusta kampaamoshamppoista ollenkaan, mutta värjäykset uskon kyllä aina kampaajan käsiin. Kampaamovärit ovat minulla tähän asti vaan kestäneet kauemmin, siksi niin(:

Blogger Lulu Pigeon said...

Vielä siis selvennys tuohon mitä kirjoitin aiemmin. Kampaamotuote ainakin minulla kuluu niin paljon hitaammin, että säästän ostamalla sen joka ensin näyttää kalliimmalta, kuin käyttämällä halvimpia markettituotteita joita joutuu sitten vastaavasti ostamaan useammin. Ja vaikka en säästäisi, saattaisin silti valita sen pienen hemmottelun... :)

Anonymous Anonyymi said...

hei mä en ees tiä miltä kakshaaranen näyttää :D tyyliin kaverit aina valittaa että hitto ku on taas paljo kakshaarasia ja pitää mennä kampaajalle laikkaan ne pois. ajattelen vaan että wtf, en kyllä huomaa mitää ihmeellistä :D

Blogger N. said...

Itse oon just pohtinut samoja juttuja ja viime viikolla postailinkin siitä, että kotimainen silikoniton XZ pesee kyllä monet kampaamotuotteet omasta mielestäni. Mutta sitten toisaalta, esim. Redken on oikeastikin perus- kaupan shampoota laadukkaampi ja (hintakin sen mukainen... onneksi on kampaaja kälynä)

Anonymous Anonyymi said...

senkun siirryt, ketä se kiinnostaa.

Anonymous Anonyymi said...

Silikoonista olen kuitenkin saanu sen verran valistusta, että sitä sisältävien tuotteiden käyttö kannattaa lopettaa, aiheuttaa mm. kaljuuntumista. "valistajani", joka oli siis kampaaja katsoi jollain lampulla tuonne päänahkaan ja katto onko siellä silikoonia ja sitähän siellä oli. silikoni jämät lähtee päänahan kuorinnalla. ja markettien tuotteet sisältää erityisesti silikonia koska sen tuotanto on halvempaa. kannaattaa siis heivata silikoonia sisältävät shamppoot. ja niin purnukassa ei yleensä lue tuotetiedoissa silikoni vaan se on naamioitu yleensä dimethylcone(suunnilleen näin) -nimiseksi.

Blogger Anna-Maria said...

Ostan shampoon ja hoitoaineen kaupasta ja kyllä, käytän just niitä silikoonia sisältäviä tuotteita ja joskus L'orealin Elvitalia. Saan silti kehuja mun hiuksista jatkuvasti, että onpas ihanan tuntuiset ja näköiset. Hyvin on noi markettituotteet toimineet...
Ainoa juttu minkä ostan kampaamosta on 4R:n hiuksiin suihkutettava kosteuttaja mitä käytän aamuisin ja baari-iltoina. Hyvin oon näillä aineksilla pärjännyt. Niin ja silloin kun mulla oli musta letti, värjäsin sen aina itse kotona halvimmalla tuotteella mitä kaupasta sai. :D Mut musta väri onkin aika helppo värjätä kotona, vaalennus ei niinkään.

Anonymous Anonyymi said...

Itse tykkään kun hiukset on hyväkuntoiset ja tuntuvat omaan käteen sileiltä ja pehmeiltä! Silloin ne myös näyttävät kiiltäviltä ja kauniilta. Olen onnistunut tässä juurikin kampaamotuotteiden avulla mutta ehkä se on vain omalla kohdallani parasta hiuksilleni. Useat markettikamatkin on kyllä ihan hyviä, mutta vaaleat hiukseni olivat ennen kärsineemmän näköiset kuin nykyään kun käytän kampaamon tehotuotteita :)

Anonymous camilla said...

jag använder bara produkter som min frisör (o en av mina bästa vänner på samma gång) rekommenderar. skulle ALDRIG köpa ett vanligt butiksshampoo!! dom e bara fulla av silicon o annat skit.

nu efter graviditeten har jag märkt att mitt hår inte alls blir smutsigt mera på samma sätt. tidigare fick jag tvätta det varannan dag, nu skulle jag klara mej med två tvättar i veckan... konstit...

Anonymous Ella said...

Kuolleitahan hiukset tosiaan on, eli olen itsekkin ihmetellyt miten kampaamotuotteet voisivat niin paljon parempia olla. Toisaalta vaatteetkin on kuolleita, ja niihin vaikuttaa millaisella pesuaineella ne pesee. Uskon kyllä, että käsittelyt vaikuttavat kaikkiin materiaaleihin olivat ne kuolleita tai eivät. Eilen kävin värjäämässä hiukset kampaajalla, tulos oli aika samanlainen kuin kotivärjäyksellä. Hiukset eivät kuitenkaan tuntuneet yhtä kuivilta kuin kotivärjäyksen jälkeen. Luulen, että tärkeintä on ostaa omille hiuksille sopivia tuotteita oli ne sitten kampaamosta tai kaupasta. :) Itse olen saanut hiusteni kuntoa parannettua välttämällä suoristusraudan ja föönin käyttöä. Shampoon laatua tärkeämpää on minusta hiusten käsittely niiden kunnon mukaan, esimerkiksi rasvaisemmat hiukset voi huoletta pestä useammin kuin kuivemmat. Todella typerää kampaajalta väittää hiusten kasvavan nopeammin kaksihaaraisten leikkauksen jälkeen. Tyvestähän hiukset kasvavat, eikä latvoista. Hiuksia kasvattaessa kävin tasoittamassa latvoja vain vähän muutamia kertoja vuodessa. Nyt kun olen tyytyväinen pituuteen, leikkautan niitä pari senttiä muutaman kuukauden välein.

Blogger haney said...

Tässä(kään) asiassa on mielestäni ihan turha lähteä etsimään absoluuttista totuutta. Pääasiahan tieytenkin on, että itse on tyytyväinen omaan pehkoonsa, oli se kampaajan näkökulmasta sitten kuinka hyvä- tai huonokuntoinen tahansa. Totuus on, että hiuslaatuja on niin paljon erilaisia, että yksi tuote sopii yhdelle ja toinen toiselle. Joku saa hiuksensa pysymään hyväkuntoisina pesemällä euron hintaisella markettituotteella ja leikkauttamalla kerran vuodessa. Uskon sen, itsellänikin oli sellainen tilanne vuosia sitten. Kaksihaaraisia ei ollut oikeastaan lainkaan. Vuosien saatossa hiuslaatuni on kumminkin muuttunut, ja nykyään on paljon kaksihaaraisia, enkä voisi kuvitellakaan pärjääväni markettituotteilla. Kuitenkaan kampaamotuotteistakaan ei mikä tahansa käy, vaan niistäkin olen joutunut etsimään itselleni sopivat. Silikoneja yritän välttää, mutta en niitäkään ihan kaikissa tuotteissa. Silikoni kerrostuu, niin hiuksen pintaan kuin päänahkaankin. Kaikkia se ei haittaa, ja hyvä niin. Itselläni olen huomannut sen aiheuttavan kutinaa päänahassa (ja usein monille myös hilsettä), joten shampoissa vältän silikonia. Silikonin kerrostuminen voi haitata esim. värin tarttumista. Itselläni on pitkät hiukset, joiden latvoja en edes värjää, joten pituuksiin käytettävissä hoitoaineissa voi ihan hyvin ollakin silikonia. Ja myös markettituotteissa löytyy silikonittomia, kuten XZ, jota löytyy myös minun kaapistani ;) Hiusten kuntoon voi vaikuttaa myös veden laatu (kovuus, metallit). Seuraan tuotteiden INCI-listoja, ja olen oppinut tunnistamaan sieltä aineet jotka sopivat ja eivät sovi minulle. Ja kotivärjäyksestä vielä... Se ei rasita hiuksia enempää kuin kampaamovärjäys (samoja aineitahan ne ovat) jos sen tekee oikein. Syy, miksi kampaajat ärsyyntyvät toisinaan kotivärjääjistä on se, että koska kotiväri on helppo valita usein väärin, niin korjailtavaa löytyy. Kuvitelkaa tilanne, että asiakas on ensin kotona laittanut kestovärin päähän haluten vaaleanruskean ja tulos onkin mustanruskea. Sitä on sitten yritetty korjata jossain vaiheessa itsetehdyllä värinpoistolla, ja on saatu tyvi vitivalkoiseksi ja latva kellertävän kukertavaksi. Siihen on päähänpistotsta heitetty päälle punainen väri, ja näin tyvi onkin iloisen kirkkaanpunainen ja pituudet punaruskeat. Sitten lopulta istutaan kampaajan tuoliin kun halutaan kauniin hunajanvaaleat hiukset. Ja sinä pitäisi sitten kampaajaparan pysyä ihmeisiin... :)

Blogger marie. said...

se riippuu tietysti ihan siitä minkälaiset hiukset ja päänahan omistaa, toisilla kun on katkeilevia, kuivia ja hilseileviä vaikka käyttäisi kuinka kalliita tuotteita. mutta jos ei sen suurempaa ongelmaa ole hiuksissa, tai muuten päässä, niin se euron linnashampoo on aivan yhtä hyvä kun 30e kampaamotuote. ainakin mulla on näin.

Blogger Suhkur said...

Tuo riippuu niin hiustyypistä, mie oon ainaki ite huomannu että kun värjään kotona kestovärillä, niin tukka tuntuu kuivalta mutta kampaamokäynnin jälkeen se on aina sileä ja silkkinen. Ja sama on kieltämättä käyny markettituotteittenki kanssa, lähinnä hoitoaineen ja suoristussuihkeen kohalla. Ja vaikka markettituotteilla saiski aikaan nätin lopputuloksen, ni miun kohalla asian ratkasee näppituntuma, ennemmin omistan sen kuolleen tukan joka tuntuu pehmeältä kun karhealta. Ja oon kokeillu järjettömän montaa merkkiä niin kaupan hyllyiltä kun kampaamotuotteistakin ja pehmeen tukan saan aikaseks helpoiten kampaamon lätkyillä, pelkästään shampoo on marketista.

Anonymous Ket said...

Hiukseni ovat lyhyet (ehkä max. 5cm pituiset), joten shamppootarpeeni on ehkä erilainen kuin sinulla (ja muilla pitkätukkaisilla), mutta ainakin oman tukkani tigin shamppoot tekevät hirveän kuiviksi. En ole värjännyt tai käsitellyt tukkaani mitenkään, joskus kuivaan, mutta se pahentaa tilannetta. Sama ongelma on monissa muissa kampaamon tuotteissa, tigin isosta pullosta tulee liikaa shampoota kerralla, koska tarvitsen sitä vain aavistuksen verran. Muutkin kampaamotuotteet ikään kuin pesevät tukkani liian hyvin, yritän käydä suihkussa mahdollisimman harvoin, mutta joskus on joka päivä pakko kastella tukka kun nukun sen pystyyn.

Silikoneja vältän, mutta esimerkiksi Hellät suomalaiset shamppoot ovat hyviä ja jättävät hiuksen omaa rasvaisuutta pinnalle. Helpoin olisi, jos ei tekisi tukalleen mitään muuta kuin joskus pesisi, mutta pakko laittaa vähän vahaa ja lakkaa ja välillä kuivata föönillä ettei tukka näytä linnunpesältä.

Blogger Joa said...

Itsekin olen huomannut, että okei kampaamon tuotteet tuntuvat ekalla käyttökerralla tosi ihanilta, mutta pitkäaikaisessa käytössä niillä ei ole mitään eroa markettikamppeisiin. Itse kammoan silikonia, vaikken edes tiedä onko sillä OIKEASTI vaikutusta hiuksiin, mutta joka tapauksessa luotan siksi XZ:aan. :) Miksi maksaa itseään kuoliaaksi hiusten takia? Tietysti jos olisi tosi rikas, niin en varmaan ostaisi kaupasta hiustenhoitotuotteitani, mutta pihi mikä pihi!

Blogger Jaana said...

Hyvä aihe. Taannoin kysyin ystävältäni, jonka hiukset ovat hyväkuntoiset, kiiltävät ja pitkät, että mitä shampoota hän käyttää. Vastaus oli: Linna-shampoo ja mikä-milloinkin- markettihoitoaine. Et silleen.

Itse käytän sekalaisesti välillä markettikamaa ja välillä Tigiä + Sebastiania. Oon samaa mieltä sun kans siinä, että "merkkishampoo" on vain ylimääräistä luxusta.

Anonymous milla said...

Kyllä sen huomaa ihan maallikkokin jos hiukset on tosi kuivat ja huonossa kunnossa, hapsottavat ja näyttävät epäsiisteiltä. Ja mitä siihen tulee että latvoja pitää leikata jotta hius kasvaisi, on ihan järkevä selitys olemassa. Kun hius on hyvässä kunnossa, energia kuluu hiuksen kasvamiseen, mutta jos hius on huonossa kunnossa, niin energia kuluu yritykseen korjata sitä huonokuntoista hiusta. Viilaavathan ihmiset kynsiäänkin jotta saisivat ne kasvamaan paremmin ja kauniimmiksi.

Blogger the head said...

"Mä oon kanssa katsonut sellaisen ohjelman, missä kerrottiin että vaikkapa L'Orealin kalliit kampaamotuotteet sisältävät identtisesti samoja ainesosia kuin L'Orealin markettituotteet. Ohjelmassa sanottiin myös, että per putkilo kannattaa hiustuotteisiin laittaa maksimissaan 8 euroa, sillä sen yli hinnoitellut tuotteet ovat, no, suotta ylihinnoiteltuja.

Hiusalahan on pitkälti bisnestä kuten moni muukin ala tänä päivänä, joten järkevä kriittisyys kuluttajalta on mielestäni aivan kohtuullista."

^ näin. mä katoin saman jutun ja opin siitä paljon, enää ei kyllä jaksa kuluttaa kaikkia rahoja kampaamotuotteihin kun halpahallikama on samaa.

Anonymous Anonyymi said...

Itse ainakin olen aina ajatellut huonokuntoiset hiukset lähinnä sellaisina, joista oikeasti näkee, että ne ovat huonokuntoiset. Esimerkiksi ihmisistä, jotka käyttävät päivittäin suoristusrautaa ilman mitään suojamömmöjä, näkee sen miten hiukset ovat palaneet ja kärsineet... Tunnusmerkkeinä ainakin se littanuus, mihin ei auta _mikään_ määrä lakkaa :D

Joo, taisi mennä vähän ohi aiheen. Niin siis, ainakin itse olen huomannut, että Hairstoren alesta kokeeksi tilaamani "kampaamotuotteet" ovat normaalia markettikamaa laadukkaampia. Mutta tämä nyt on vaan oma kokemukseni, pakko kuitenkin sanoa, että ko. tilaamani tuotteet tekevät kirjaimellisesti kaiken, mitä lupaavat. Esim. tummille hiuksille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta käytettyäni ystäväni ovat kyselleet, olenko värjännyt hiukseni :D Kyllä sitä värin hehkuvuutta, pehmeyttä ja tuuheutta ainakin tulee ihan rutkasti. Ja tiedän eron markettikamaan, sillä noudatan jokseenkin pakkomieleisesti sellaista aikataulua, että joka toinen kerta pesen markettishampoolla ja joka toinen vähän luksuksemmalla shampoolla :D

Anonymous baboo said...

Kyllä huonokuntoisissa hiuksissa esim. väri haalistuu nopeammin ja hiuksia lähtee enemmän.

Voivat siis huonokuntoiset hiuksetkin näyttää hyvältä, mutta kyllä mä silti olen kampaamotuotteiden kannalla.

Blogger bambiinas said...

tässä parturi-kampaaja opiskelijan kommentti asiaan :p

eli, jos sinulla on tervet ja hyväkuntoiset hiukset ja päänahka, joissa ei ole mitään ongelmia, niin silloinhan sillä ei ole mitään väliä mitä purnukkaa käytät, se on jokaisen oma asia (: mutta jos sinulla on jotain ongelmia hiustesi kanssa, niin usein apu löyty paremmin ammattituotteista kuin markettituotteista - toki, eiväthän kaikki voi aina toimia kaikilla, ja usein pitää etsiä se itsellesi sopiva aine. sama kuin oikeastaan meikeissäkin; on niissäkin niitä kalliita "ammattilaistuotteita", ja usein esim. meikkivoiteena tai kosteusvoiteena moni käyttää laadukkaampaa tuotetta, mutta esim. kajaali tai poskipuna voi olla halvempaa "markettimerkkiä". ja joskushan halvalla löytää oikean löydyn, niin meikeissä kuin hiustuotteissakin, mutta miksi yleensä meikeissä luotetaan laadukkaampaan kuin halvempaan? miksi hiustuotteissa tätä asiaa kritisoidaan niin vahvasti, vaikka samasta asiasta on kyse?

ja vaikka hius onkin kuollutta, niin ei se sitä tarkoita ettei sitä tulisi hoitaa. kynsihän on samaa kuollutta ainetta - jos sinulla ei ole mitään ongelmia kynsiesi kanssa, sinun ei tarvitse käyttää mitään erityisiä aineita. mutta jos ne liuskottuvat tai niissä on muuten jotain paikkailtavaa, niin kyllä silloin tulevat eri kynsituotteet mukaan kuvioihin. ja ei kukaan yleensä napise siitä, että kynnet ovat kuollutta ainetta, ei niitä tarvitse mitenkään hoitaa (;

(tästä tulee pitkä postaus, koska sanottavaa on niiiiin paljon :D)

ammattilaistuotteissa voidaan käyttää parempia, laadukkaampia ja enemmän tutkittuja ainesosia, ja niitä testataan enemmän kui halvempia tuotteita. niissä on ainesosia, jotka _oikeasti_ hoitavat hiusta sisältä asti, jolloin hiusten parempi kunto on pysyvmpää, kuin vain yks kerros silikonia päällimmäisen suomukerroksen päälle, jolloin hius ei missään vaiheessa oikeasti millään lailla korjaannu - joudut siis käyttämään aina ja koko ajan esim. silottavia aineita, ja saat tuloksia vain päiväksi, kun oikeasti korjaavia aineita käytetään kuuriluontoisesti, ja vaikutus on pitkä-aikaisempi.

etenkin niille jotka haluavat kasvattaa hiuksia, saada hiuksensa paksumman näköisiksi, saada hiukset paremmin tupeerattua/pysymään kampauksessa, saada hiukset pehmoisemmiksi, suosittelen kampaamotuotteita. hiuksia kasvattaessa usein tuntuu, että hiukset eivät kasva ollenkaan, ja vaikka tyvikasvua syntyy niin latva ei pitene. ei kai, kun hiukset haaroittuvat latvasta ja katkeilevat kun ovat niin huonokuntoiset. hyvin hoidettujen hiusten latvat ovat kauniit, pehmeät ja paksut hiusten kasvaessa pitkiksikin. ja kuten joku tuolla sanoikin tuosta silikonista - jos silikonia pakkautuu mielettömästi päänahkaan, se muodostaa siihen kalvon, ja kun hiukset uusiutuvat kuitenkin jossain vaiheessa, niin mistäs ihmeestä ne hiukset kasvavat, kun silikoni on tukkinut hiustupen ja päänahan niin pahasti, ettei hius pääse siitä läpi - jolloin käy ilmiö, että hius ei kasva, ja kun pitkän aikaa tätä tapahtuu, vanhat hiukset tippuu ja uusia ei pääse kasvamaan, niin seurauksenahan on tietysti kaljuuntumista. eihän kukaan suosi meikeissäkään voiteita ja meikkejä, jotka tukkivat ihohuokosia, sehän aiheuttaa epäpuhtauksia ja muita - sama siis hiustuotteissa.

ja hiusta voi kyllä vielä auttaa paikkaantumaan, vaikka se olisikin jo vaurioitunut. liika silikoni ei vain anna hiukselle oikeutta, se imee itseensä paljon helpommin likaa, ja mitä kauemmin käytät paljon silikonia sisältäviä tuotteita, ne alkavat koko ajan olla enemmän ja enemmän rasvaisen ja likaisen näköiset vaikka olisit juuri ne pessyt. laatutuotteet eivät taas sisällä silikonia niin paljon (silikoni ei siis ole mikään kielletty aina, ja sitä on melkein kaikessa, määrä vain vaihtelee), vaan muita oikeasti hoitavia ainesosia, jotka tekevät hiuksista kauniit, kiiltävät ja helppohoitoiset, mutta niissä ei ole niin paljoa liian silikonin huonoja puolia.

ja tuosta kampaamotuotteiden kalleudesta - tässä muutama fakta, mistä hinta koostuu, ja siitä että kaikki kampaamotuotteet eivät ole niin kalliita;
a) ylempänä ollut lause - kampaamotuotteissa laadukkaammat ja testatummat ainesosat b) kampaamotuotteiden hintaan kuuluu se, että sinulla on kampaamossa joku kertomassa, mitä sinun tulee käyttää! Ts. täytyyhän jokaisen kampaajan myymästään tuotteesta katetta saada (niinkun missä tahansa ammatissa), ja sinun on oikeus vaatia asiakaspalvelua, eli kampaajan täytyy auttaa etsimään juuri sinulle sopivat aineet (ja ettei tästä nyt syntyisi kopua, niin se kate on oikeasti ihan hlvetin pieni. kampaamotuotteiden myynnin tuotto on usein +-0) c) kampaamotuotteita ei käytetä samaa määrää kuin markettituotteita! kampaamotuotteet on suunniteltu siten, että kun markettishampoota joutuu laittamaan ainakin ruokalusikallisen, niin kampaamotuotetta tarvitsee laittaa vain teelusikallinen. ja shampoohan laitetaan päänahkaan, ei latvoihin! normaali-likaiset hiukset ovat likaiset päänahasta, ja kun shampoo toimii sähkövarausten avulla, niin esim. hiuksia huuhdellessa latvoihin valuu sen verran shampoota että se puhdistaa latvat - näinkin voi säästää hiusta. Ja itsellä ainakin yksi kampaamoshampoo kestää ainakin 3 kertaa kauemmin kuin markettishampoo - siinä sitten saa laskea, kumpi tulee pitkällä aikavälillä kalliimmaksi?

JA kaikki kampaamotuotteet eivät ole kalliita, esim. suomalaisen KC professionalin 4R sarja. (http://www.miraculos.fi/tuoteselain?Pid=showSubcategory2&subCategory=1&subCategory2=41) Laadukkaita tuotteita, etenkin pesutuotteet, ja yhden putelin hinta on n.5-8€m eli ei kovinkaan paha. Ja senhän nyt tietää, että esim. Tigi on puhdas brändituote - sen mainostamiseen, ulkonäköön, tutkimiseen, ainesosiin yms. käytetään enemmän rahaa ja siksi se on kalliimpi, mutta se halutaan myös hinnan avulla pitää brändituotteena, jolla on tietty hintataso. Normaalia muissakin asioissa - autoissa esim. audi on brändituote, kosmetiikassa ja vaattissa on vaikka kuinka monta brändimerkkiä jne.

voit siis käyttää ihan huoletta markettituotteita, jos olet löytänyt niistä itsellesi sopivat ja sinulla ei ole mitään ongelmia hiusten kanssa. suosittelen kuitenkin pesemään aina, käytti sitten kampaamo- tai markettituotteita, niin hiukset n. kerran viikossa tai kahdessa syväpuhdistavalla shampoolla, koska normaalit shampoot, etenkään markettishampoot eivät pese kaikkia muotoilutuotteiden jämiä pois hiuksista, jolloin niissä käy sama ilmiö kuin liiassa silikonissa - hiukset näyttävät aina likaisilta ja painavilta.

tiedän kyllä että jotkut mainostavat kampaamotuotteita ilman päteviä argumentteja, enkä itsekkään kannata sitä. mielestäni jonkin tuotteen käyttö tulisi aina perustella, ja toivottavasti tuossa omassa tekstissä oli nyt joitain vastauksia ja kommentteja niin sun kun lukijoiden ajatuksiin ja joihinkin vääriin uskomuksiin (:

Anonymous Anonyymi said...

Hohhoijaa sua...

Blogger J said...

Löysin kerran hiuksen jossa oli 12 haarasta, nams!!

Anonymous Maarit said...

Nii, sama kai tuo ku näyttävät hyvältä.
Mutta älä nyt Salla hyvä kimmastu, ei siinä varmaan väitettykään hiusten olevan elaviä? Tököteillä vaan saadaan kuollut näyttämään eloisalta, ei siis herätetä henkiin.

Parasta tököttiä saat vaan testaamalla mikä sopii sun hiuksille, se voi olla kampaamon kallista tai marketin halpaa. Mikä sopii mulle ie välttis sovi sulle.

Onnea valmistumisen johdosta! Toivottavasti saat mieluisaa työtä :D

Anonymous Anonyymi said...

"Kyllä sen huomaa ihan maallikkokin jos hiukset on tosi kuivat ja huonossa kunnossa, hapsottavat ja näyttävät epäsiisteiltä. Ja mitä siihen tulee että latvoja pitää leikata jotta hius kasvaisi, on ihan järkevä selitys olemassa. Kun hius on hyvässä kunnossa, energia kuluu hiuksen kasvamiseen, mutta jos hius on huonossa kunnossa, niin energia kuluu yritykseen korjata sitä huonokuntoista hiusta. Viilaavathan ihmiset kynsiäänkin jotta saisivat ne kasvamaan paremmin ja kauniimmiksi."

mulla kasvaa ainaki tosi hyvin hiukset vaikken latvoja koskaan leikkaa. kynsiäki viilaan sen takia jos ne lohkee ja tulee epätasasiks. ei kasva kynnet mitenkään paremmin jos niitä viilaan. enkä mäkään mitään suurempia eroja oo kampaamo- ja markettituotteiden välillä huomannu. ostan sen takia kampaamosta aina tigin bed headin shampoon ja hoitoaineen koska ne tuoksuu hyvälle ja niitä saa isoissa pumppupulloissa niin ei oo koko ajan loppumassa, ja ehkä ne tuntuu vähä riittoisimmilta ku marketin tuotteet. näin mulla :)

Blogger Maria said...

Joo rasittavaa!
Okei myönnetään, että kyllä sen huomaa jos jollain on TODELLA huonossa kunnossa hiukset. Latvat ovat ihan hamput ja väri kulahtanut... Mutta mullekin on kampaajalla sanottu, että mun hiusten latvat ovat kuulemma vihertäneet ja olleet ihan kuivat ja täynnä kaksihaaraisia ja kamalan näköset ja niistä on huomannut etten ole käynnyt pitkään aikaan kampaajalla... Kumma vaan, että itse en ole silloin huomannu mitää outoa hiuksissani eikä kukaan muukaan ole mitään huomannut.
Ja tosi rasittavaa oli kerran, kun istuin bussissa ystäväni kanssa. Takanamme istui tämän kyseisen ystäväni vanha kaveri, joka on nykyään amiksessa hiuspuolella. No tämä ystäväni vanha kaveri kävi sitten kovaan ääneen puhumaan ystäväni hiuksista "hyi kamala kun on kuivat latvat ja hirveä juuri kasvu. ****:lle sopisi paljon paremmin se ja se sävy hiuksiin kuin tuo mikä sillä nyt on". Ja en mä vaan huomannut ystäväni hiuksissa mitään outoa.

Taisi mennä ohi asian, mutta pointtina oli se, että ei minuakaan kiinnosta ovatko hiukseni jotenki huonossa kunnossa, jos kukaan muu ei sitä huomaa kuin kampaaja tätsykät. Ja tosiaan kampaamotuotteilla ja kaupan hiustuotteilla ei ole MUN mielestä muuta eroa kuin hinta. Tai muuta eroa mä en ole ainakaan huomannut... ;o

Anonymous Emma said...

Joo eihän ne kampaamoshampoot sun muut vaikuta oikeestaan mitenkään eritavalla hiuksiin.. en mä ainakaan oo huomannu eroa, vaikka mukavahan se on pestä ja muotoilla kampaamon tuotteilla. Lähinnä se hinta siinä tekee sen luksuksen. Mut sitä mieltä kyllä oon että kotivärjäys ei oo sama juttu kuin kampaajalla, koska kampaaja saa sen värin ammattitaidolla näyttämään paremmalta, kuin itse läiskäsis sen värin päähän :)

Anonymous Anonyymi said...

Oli pakko heittää kommentti, kun sattuin käväiseen blogiasi lukemassa. Mulla oli yhteen aikaan, kun olin käyttänyt useita vuosia PELKÄSTÄÄN Pirkka-shampoo ja hoitoainayhdistelmää, eikä ollut ollenkaan kaksihaaraisia, kampaajatkin kehuivat että onpas se tukka hyvässä kunnossa. Sittemmin on tullut käytettyä kaikenlaisia muita mömmöjä ja osa niistä on varmaan jotenkin vaurioittanut hiuksiani, kun niistä on tullut niin heikot. Eli, ei se hinta aina kerro laadusta!

Blogger bambiinas said...

ja jatketaampas vielä tuosta värjäysaiheesta, kun siitäkin halusit vähän perusteluja (:

eli jos värjäät vaikka mustaksi aina hiuksiasi, niin se on ihan ok värjätä kotona, koska se on helppoa (mutta täytyy tässä vielä mainita se, että musta värihän, useassa tutkimuksessa todistetusti, sisältää hieman syöpää aiheuttavia aineita, ei siis pelotteluksi vain ihan faktatiedoksi ihmisille). mutta jos haluat vähääkään muuttaa hiustesi väriä, tai pitää jonkun tietyn sävyn yllä hiuksissa, suosittelen kampaajaa.

hiusten värjäyshän on vähän samaa kuin leikkisi vesiväreillä. aluksi on valkoinen paperi, johon saa mitä vain, ja sama lähtötilanne on luonnonhiuksessa. nykyään kovinkaan monella ei ole enää luonnonhiusta, koska luonnonhius on TÄYSIN värjäämätön hius - värinpoisto ei tuo luonnonväriä takaisin, luonnonvärin voi saada takaisin oikeastaan vain kasvattamalla. ja kuten vesiväreillä maalauksessa, myös hiustenvärjäyksessä on monia kinkkisiä asioita:

haluat vaaleista hiuksistasi mustat. osta kaupasta mustan tai muun tumman sävyn ja värjäät hiukset sillä. lopputulos on ok, toki vaaleampi kuin purkin kuvassa. viikon päästä väri on taas haalentunut, ja parin viikon päästä taas lisää ja taas lisää, ja väri ei olekkaan enää niin tumma kuin mitä aluksi.
syy on siis siinä, että hiuksissa on luonnolliset värit. numeroin se menee siis niin, että 11 on valkoinen, 10 vaaleankeltainen, 9 keltainen, 8 kelta-oranssi, 7 oranssi, 6 puna-oranssi ja 5 ja siitä pienemmät luvut on punaisia. (puhun nyt sitten suomalaisesta hiuksesta, helpoin tapa tiivistää). eli jos sinulla on mustat hiukset, sinun hiusten pohjaväri on punainen. sinulla kuitenkin on vaalea väri, johon isket kaupan mustan värin - kaupan väri olettaa, että sinulla on punapigmenttiä hiuksissa jo valmiiksi, joten siinä ei ole sitä, tai ainakaan paljoa. tällöin hiuksesta puuttuu se punainen väri, joka tuo syvyyden ja keston mustalle hiusvärille (ei, se punainen ei näy siellä, se on vain hiuksen rakenteen sisäinen juttu). kampaamossa taas kampaaja katsoo, että sinulla on vaalea hius, johon tulee musta väri - hius tarvitse punaista, eli hiuksiin tehdään esimerkiksi esipigmentointi punaisella suoravärillä tai muu tarvittava toimenpide, tai väriin lisätään lisää väripigmenttejä tms. tällöin hius saa sitä punapigmenttiä, ja väriin tulee syvyyttä ja kestoa. saman voi kuvata vesiväreillä. jos sinulla on valkoinen paperi, jonka haluat mustaksi. jos otat vettä ja normaalin määrän mustaa väriä ja sudit paperille, ei musta väri ole kovin peittävä, vaan se on kuulas. jos taas olet ensin värittänyt sen esim. tummanpunaiseksi, on sinun paljon helpompi saada paperista täysin musta. tai sitten teet siten, että otat pensseliin enemmän väriä kuin normaalisti, eli enemmän pigmenttejä, ja tällöin peittävä musta on myös helpommin saavutettavissa.

sitten taas vaaleammaksivärjäys - hyvin haastava juttu. jos olet siis ollut ensin luonnostasi vaalea, sitten musta ja haluat takaisin vaaleaksi, niin ensin tulee ymmärtää ettei luonnonväriäsi voi saada takaisin vaalennuksella. ethän saa saman paperin samaa valkoista väriä takaisin vaikka kuinka maalaisit valkoisella värillä päälle - uusi paperi on ainut keino saada alkuperäinen väri takaisin, ja hiuksissa uudet hiukset onnistuu yleensä leikata vain siilitukan kautta miehille, naisille harvemmin.
eli, tuolla ylempänä jo selitin tuon numeroasteikon. jos sinulla olisi siis alkuperäisesti 10 vaaleat hiukset (eli melko vaalea, ripaus kultaisuutta) ja nyt sinulla on 3 tummuiset (eli tummanruskea/mustanruskea) ja haluat takaisin suurinpiirtein yhtä vaaleaksi kuin mitä sinulla on ollut. täytyy siis poistaa hiuksista mustan värin lisäksi se punainen, oranssi ja keltaisuus. usein keltaisuutta, tai edes oranssisuutta ei saada pois, ja siksi näkyy usein kutsuttuja "kusenkeltaisia" hiuksia, joissa vaalennus ei ole täysin onnistunut. parturi-kampaaja ymmärtää miten paljon aikaa vaalennus vaatii, millaisia tuotteita juuri sinun hiukset kestää ilman että ne tippuvat pois päästä (huom. liika värjäys ja etenkin vaalennus rikkoo hiuksen rikkisillat, ja hiukset ovat märkinä kuin purkkaa - venyvät ja lopulta katkeavat. ja kuivana niistä voi ottaa latvasta vähän kiinni, pyöräyttää sormien välissä ja ne haperoituvat lattialle. eli se on tärkeää miten paljon juuri sinun hiukset kestää käsittelyä menemättä tällaisiksi), mitä ei värejä sielä on alla, miten pitkät hiukset ovat jnejne. parturi-kampaaja osaa ottaa kaikki nämä huomioon. kaupan hiusväri taas on valjastettu toimimaan suurin piirtein kaikilla - usein vahvin hapete mitä laki sallii, joka ei todellakaan ole paras mahdollinen! itse en esimerkiksi suostuisi laittamaan omaan päänahkaani (eli hiusten tyveen) 12% hapetetta - ystäväni teki virheen, päänahka täynnä vesikelloja, koska hapete nimensä mukaan_hapettaa_ ja polttaa, eli hänen päänahkansa paloi palovammoille. (eli aina jos etenkin vaalennttaessa päänahkaa alkaa todella kovasti kutittaa, kuumottaa ja kiristää ja se alkaa punoittaa, suosittelen vahtimaan ettei päänahka vain pääse palamaan ja pesemään ajoissa..) valitettavasti kuitenkin monessa markettipurkissa on käytetty myös 12% hapetetta :/ okei, onhan se nopein vaihtoehto, mutta se kuluttaa eniten hiusta, ja aiheuttaa helposti ennemmin mainittuja reaktioita. kampaaja taas osaa soveltaa oikean hapetteen, oikean sekoitussuhteen, pitääkö esim latvoihin laittaa miedompaa, kuinka kauan voi olla jnejne ja osaa tehdä tarvittaessa korjauksia (esim. taittovärejä. jos hiukseen jää keltaisuutta, sen voi taittaa vastavärillä eli violetilla jnejne). eli lopputulos on yleensä parempi, turvallisempi ja varmempi. ei parturikaan kuitenkaan ihmeisiin pysty, ja mustasta hiuksesta ei saa yleensä vaaleaa kerralla, ellet halua olla kalju.

otetaan tähän nyt vielä lisäksi ns. normaalivärjäys. eli sinulla on keskiruskeat hiukset, esim. 7 tummuiset. sinulle on tullut tyvikasvua ja huonokuntoiset latvat alkavat haalistua ja haluat "päivittää väriä" (huonokuntoiset hiukset vaikuttavat siis HYVINHYVIN paljon värjäystulokseen! siksi niitä olisi hyvä hoitaa, eikä ole ihan sama onko ne hyvässä vai huonossa kunnossa, ellet halua raidallisia hiuksia, jossa tyvi on oikean värinen, pituudet vähän liian tummat ja latvat melkein mustat)
jos ostat kaupasta saman värin minkä viimeksikin, voi tulos olla juuri se, että tyvi on ok, pituus hieman liian tumma ja latvaan väri on napannut ja se on melkein musta. huonokuntoinen hius kun nappaa väripigmenttejä helposti, mutta pitkällä ajalla taas haalistuu helposti. ei myöskään ole mitään järkeä joka kerta laittaa kaikkiin hiuksiin kestoväriä, joka kuluttaa hiuksia hirveästi, mutta kaupan väreissä se on melkein pakko. parturi taas osaa katsoa, että tyvi jossa on luonnonhiusta on ainut joka tarvitsee kestoväriä, pituudet tarvii vain pienen sävyn kirkastuksen (sävy ja väri on eri asia!) ja latvakin tarvitsee vain vähän hoitoa ja kirkastusta. näin tyveen laitetaan haluttu värisävy kestovärinä, pituuteen ehkä hieman vaaleampi väri, mutta sama sävy kevytvärinä, samoin kuin latvaan. ja tällöin tulos on haluttu, eli tyvi, pituus ja latva on kaikki samaa väriä ja sävyä.

kevytvärihän mielletään vieläkin väriksi joka peseytyy heti pois, mutta sitä se ei todellisuudessa oikeastaan enää ole. kevytväriä käytetään tässä tapauksessa jo värjättyihin hiuksiin jossa hiussuomut ovat auki ja väri pääsee hiuksen sisään (kestoväri siis aukaisee hiussuomut). se pysyy oikeastaan täysin yhtä hyvin kuin kestoväri, mutta se ei vauroita niin paljon vaan ennemmin hoitaa, ja sen kanssa ei mene niin helposti pieleen (: tällaisia ammattilaisten kevytvärejä kun ei marketeissa oikeastaan myydä, niin edes niiden takia suosittelisin käymään ammattilaisella hiustenvärjäyksessä.

ja tuosta parturi-kampaajan nenää pitkin - katseesta sen verran, että kyllä, tiedän että niitäkin tältä alalta löytyy, ja olen siitä hyvin harmissani. koska jokaisella on oikeus hoitaa hiuksiaan kuten tahtoo, kuten jokaisella on oikeus pukeutua kuten tahtoo. on kuitenkin hyvin surku, että pieni osa antaa negatiivisen kuvan koko ammattikunnasta - samalla tavoinhan hyvinhyvin monta kertaa esim. kaupassa saa huonoa asiakaspalvelua, mutta ei sen takia kaikki asiakaspalvelijat ole täysiä paskoja (: eli helmiä ja vähemmän kiitosta ansaitsevia löytyy joukosta, mutta toivottavasti huonosti kohdelluilla olisi tarpeeksi jaksamista yrittää vaikka toisen kampaajan kanssa, eivätkä yhden tapauksen takia kaikki parturi-kampaajat menettäisi arvostustaan hänen silmissään :p

tässä tuli nyt hivenen pitkä sepostus, ja paljon jäi poiskin, mutta toivottavasti tuli nyt joitain perusteluja asialle (:

Anonymous Anonyymi said...

Mä oon aikaa sitten hylänny kalliit ja ihan turhat kampaamotuotteet, rahojen haaskausta! Olen siirtynyt käyttämään täysin markettien shampoita ja hoitoaineita ja tukkani voi vähintään yhtä hyvin ku kampaamo mömmöillä :) Ja kukkaro kiittää!

Anonymous Anonyymi said...

En ole koskaan käynyt kampaajalla. Olen leikannut hiukseni itse kuudennelta luokalta asti ja aina värjännyt kotikonstein itse. Minulla on pitkät hiukset ja niistä pätkä latvasta on huonokuntoista. Kuitenkin marketin hoitoaineilla ja hiusnaamioilla yms. saa tukan näyttämään superhyvältä joten en edes harkitse laittavani turhaa rahaa kiinni joihinkin kampaamotuotteisiin. Olen välillä napsinut kymmenenkin senttiä latvasta pois, mutta koska olen huomannut ettei siitä ole ollut pituuden menetyksen korvaavaa hyötyä olen päättänyt etten leikkele tukkaani enempää kuin kaksihaaraiset niiden ilmestyessä.
En ole koskaan käynyt kampaajalla enkä näe sille mitään syytä. Olen värjännyt tasamustaksi hiuksiani jo viitisen vuotta ja minun hiuksillani ei ole mitään mallia paitsi "pitkä".

Kerran baarissa joku humalainen tuntematon kampaaja tuli kehuskelemaan pitkää tukkaani ja sitten kun alkoi sitä omalla luvalla hipelöimään niin tajusi kuinka kuivat latvat minulla on. Ja siitä alkoi sitten valistus ja kampaamotuotteiden mainostus. Huh.

Anonymous Anonyymi said...

"haluat vaaleista hiuksistasi mustat. osta kaupasta mustan tai muun tumman sävyn ja värjäät hiukset sillä. lopputulos on ok, toki vaaleampi kuin purkin kuvassa. viikon päästä väri on taas haalentunut, ja parin viikon päästä taas lisää ja taas lisää, ja väri ei olekkaan enää niin tumma kuin mitä aluksi."

värjäsin vaaleista mustiksi, väristä tuli täysin musta ja pysyi hyvin päässä.

Anonymous Anonyymi said...

pesen hiukseni marketeista saatavilla shampoilla ja hoitoaineilla ja saan aina kuulla miten upeilta hiukseni näyttävät :D ja hyväkuntoisiltakin nämä tuntuvat niin en näe mitään syytä maksaa yli viittä euroa shampoosta, mielummin otan "arkiluksukseni" jossain muussa muodossa :)

Anonymous Anonyymi said...

"eli jos värjäät vaikka mustaksi aina hiuksiasi, niin se on ihan ok värjätä kotona, koska se on helppoa (mutta täytyy tässä vielä mainita se, että musta värihän, useassa tutkimuksessa todistetusti, sisältää hieman syöpää aiheuttavia aineita, ei siis pelotteluksi vain ihan faktatiedoksi ihmisille)"


huh huh :D ilmansaasteet aiheuttaa syöpää, cokis aiheuttaa syöpää, alkoholi aiheuttaa syöpää, passiivinen tupakointi aiheuttaa syöpää, viinilasi päivässä aiheuttaa syöpää, naapurin koira aiheuttaa syöpää! kyllä ne kampaajat keksii kaikkea propagandaa ;)

Blogger Emmanuelle said...

Mä olen tainnu melkein koko ikäni käyttää markettimömmöjä, koska musta ne kampaamotuotteet haisee aivan järkyttävälle. Ja sitten sillon kun vielä värjäsin tukkaani, niin ostin sen värjäysaineen kampaamoista, koska se oikeastikin on parempaa. Mutta turha siitä on maksaa 30€ extraa että joku värjää sun puolesta kun voi laittaa äitinsäkin sen tekemään. :D

Blogger Peippo said...

Sanonpa tähän väliin, että meillä äiti on ostellut kaikenmoisia shampoita ja hoitoaineita sekä kampaamoista että marketeista enkä mä ainakaan ole huomannut mitään eroa.

Onneksi mulla on kiltti kampaaja, joka kyllä aina sanoo jos hiuksissa tai hiuspohjassa on jotain häikkää mutta joka ei ala saarnaamaan tai syyllistämään. Pikemminkin kertoo ohjeita että miten päästä eroon niistä ongelmista.

Blogger Stazzy said...

Todennäköisesti toistan jotakin kommenttia, mutta yritetään nyt.

Silikonin ikävin puoli on se, että se kumuloituu hiukseen ja päänahkaan (jos ei lasketa ympäristömyrkyllisyyttä, ja niin edespäin). Mahdolliset värjäystulokset siis ovat heikompia ja heikommin kestäviä, ja hius saattaa pidemmän päälle tuntua raskaalta ja rasvaiselta. Sitä en tiedä, joku ehkä tietää, onko markettituotteissa prosentuaalisesti enemmän silikonia kuin kampamotuotteissa...
Muttamutta, syväpuhdistavat shampoot on keksitty.

Toisaalta, kuten joku jo totesi, hius on ehkä kuollutta, mutta päänahka hyvinkin elävä. Ja osa siitä mitä hiuksiinsa pistää, imeytyy päänahkan läpi. Jokainen voi sitten itse harkita mitä haluaa päänahkaansa imeytyvän...

Blogger Unelma Säleikkö said...

Hyvä postausaihe. Ravitsevat shampoot pitäisi ehkä juoda, koska hius pystyy ottamaan ravintonsa ainoastaan juuresta, ihon sisältä:)

Propagandaspekulointiahan voisi jatkaa myös ihopuolelle.Ihonhoitotuotteiden markkinointi on toisinaan aika posketonta ja epäfysiologista.

Lorealilla on hallussaan useita eri brändejä markettituotteista apteekkeihin ja luksuskosmetiikkaan: olen miettinyt, kuinkahan iso ero näillä tuotteilla todellisuudessa on vai luodaanko ero lähinnä markkinoinnilla?

Itse ostan mielelläni "luksuskosmetiikkaa", mutta välillä mietin olevani lähinnä tyhmä kulutushysteerikko taitavan markkinointikoneiston rattaissa.

Blogger basu said...

Tuskinpa sillä paljon merkitystä on jos hiukset ovat valmiiksi ihan hyvässä kuosissa, mutta kun hiukset ovat erityisen kärsineet niin olen itse ainakin huomannut selvän eron.

Ennen tapanani oli blondata kunnon donatella hiukset ja kerran kun olin rahapulassa ja shamppoot loppu, ostin vain jotain markettimössöjä ja sitä tukkani ei todellakaan kestänyt vaan päähän katkesi ihania törröttäviä tupsuja.

Toinen oli kun avasin rastat päästä millon ymmärrettävästi hiukset oli törkeän huonossa kunnossa (ja edelleen latvat on) Jos lainaan poikaystävän pirkkashamppoota,menee tukka automaattisesti takasin rastoille, kun taas kunnon aineilla se tuntuu suhteellisen hyväkuntoiselta ja takuttomalta

Ja siis itseppä olen hiuksiani kuluttanut siihen pisteeseen:), mutta kun niin on jo sattunut en ainakaan itse kykene kaupan tuotteilla tukkaani selvittämään.

Et ehkä huomaa eroa jos omistat hyväkuntoiset hiukset, milloin se varmaan onkin ihan sama vaikka ostaisikin hiukan huokeampia shamppoita:) Turha laittaa euroja tukkaan joka näyttää kivalta halvemmallakin

Anonymous tanja said...

en tiedä oikein mitään näistä koska oon niin laiska tukkani suhteen, shampoossa tärkeintä on et tuoksuu hyvältä jne ja hirveästi en muotoilutuotteita käytä. mut siis, silikonihan rasvoittaa hiuspohjaa sikana vaikka se tekeekin hiuksista kiiltävät, mut eihän se ylirasvoittunut nyt mitenkään hyvä ole.

onhan ne usein varmasti vähän kusetusta niin kuin kaikki muukin. mut sit tosiaan kannattaa huomioida se et jos tahtoo pitkät hiukset, niin ne ei näytä hyvältä jos ne on niin hauraat et katkeaa kun vaan koskee. siihen varmasti auttaa ruokavalion ja muiden olennaisten juttujen lisäks jotku hifistelytuotteet.

ja jos tilaa vaikka ulkomailta laadukkaampia hiustenhoitotuotteita niin esim shampoillakin litrahinnat pääsee lähelle niitä markettikamoja. niitä kun miettii, niin mielelläni käytän noita "laadukkaampia" tuotteita. hiustenvärjäyksestä en tiedä onko siinä mitään eroa kotona vai kampaajalla. en oo ikinä edes ajatellut, jotenkin oon aina miettinyt et samanlaista myrkkyä. tai ei kai se enää kauheaa myrkkyä edes ole. sitä vois kyllä tutkia et onks siinä sitten jotain isoja eroja.

Blogger Salla said...

Käypäs täällä keskustelu ihanan vilkkaana! :) Yritän paneutua kommentteihinne viimeistään huomenna, nyt en kykene! :D

Anonymous Anonyymi said...

Mäkin ajattelin ennen noin, mutta ihan niinkuin ihonpuhdistuksessa tai meikeissä kaikki vaan ei sovi kaikille vaikka tuote olisi kuinka kallis. hinta ei välttämättä aina takaa hyvää laatua juuri sinun naamalle/hiuksille, kun taas toisille se sama tuote saattaa tehdä ihmeitä. hiuslaatuja ja ihotyyppejä vaan kun on niin monta kun meitä ihmisiäkin. kokeilemalla löytää ne parhaat tuotteet juuri omalle iholle ja hiuksille. se vie aikaa ja rahaa, mutta on lopulta sen arvoista! trust me! :)(enkä muuten ole mikään asiantuntija. kaikki tämä on vaan pitkän tuskailun tulosta.)

Anonymous Anonyymi said...

Mun on nyt kyllä pakko poiketa yleisestä mielipiteestä täälä, koska mun mielestä - ja todellakin tämä on vain mun mielipiteeni eikä absoluuttinen totuus - kampaamotuotteet on parempia. En mollaa markettituotteita, mutta mun hiuksille yksinkertaisesti sopii kampaamotuotteista hyväksi havaitut putilot. :)
Äitini on kampaaja, joten meillä on aina kotona ollut kampaamotuotteita. Joskus pestessäni vaikka poikaystävällä kaupan shampoilla, mun hiukset ei ole yhtään niin siletä ja pehmeät, mihin oon tottunu. Mutta ei ne kyllä hirveän huonoilta näytä, en osaa sanoa mitä paljon pidempi käyttö sitten tekisi.

Mutta kyllä muakin ärsyttää se, kun kampaamotuotteita tunnutaan ylistettävän ihan hulluna ja suu vaahdossa jauhetaan siitä kuinka ne ovat ainoat toimivat tuotteet. Kaikille sopivat erilaiset tuotteet erilaisella tavalla. Ja musta sekin on kyllä typerää, että leimataan joku kampaamotuotteita käyttävä rikkaaksi snobiksi jolle ei kelpaa kuin paras.

olen puhunut :--D

Anonymous Anonyymi said...

Minä henkilökohtaisesti uskon, että kampaamotuotteet ovat ainakin jossakin suhteessa tehokkaampia (ainakin omalla kohdallani), sillä esim. ainoa hoitoaine, joka on onnistunut selvittämään hiukseni, on graham webbin parikymppiä maksava pullo. Ja kyllä ne tigin tuuheuttavat shampoot on tehnyt mun hiukset tuuheamman näköisiksi:> Mutta ehkä tää on sitten yksilöllistä, että kaikille ei vain yksinkertaisesti sovi samat tuotteet.

Anonymous Anonyymi said...

Valmistuin muutama vuosi sitten parturi-kampaajaksi ja aloin miettimään Jennin kommenttia. Kyllä, saan kiksejä siitä, että huomaan jollain olevan huonokuntoiset hiukset/ törkeä juurikasvu, MUTTA ainoastaan kun itselläni on huono päivä ja mikään ei suju. En ole itse koskaan sanonut tuiki tuntemattomalla mitään tuollaista "oho ompas hiukses huonossa kunnossa, mees kampaajalle kuule...". Ja ajatushan lähtee juoksemaan vaan siitä, että ammttilaisena sen hiuksen näkee ja tuntee erilaisena kuin tavallinen pulliainen. Toisaalta tämä asia on verrannollinen siihen kuinka esim. moni muotibloggaaja (mukaan lukien sinut) haukutte muiden tyyliä ja asuvalintoja. (farkut missä vaaleat kulutukset, crocsit...)Itseasiassa kollegani puhui yksi päivä marketti väreistä ja totesi niiden olevan hurjasti kehittyneitä, kehuttiin jopa asiakkaalle kuinka se 10min väri on kuulemma hyvä jne. Nojoo toivottavasti et vedä herneitä mutta asialla on kaksi puolta. Ilmeisesti minä puen niistä sitä väärää.

Blogger GloomySunday said...

Itsekin siirryin kampaamotuotteisiin joitakin vuosia sitten. En tosin muista miksi... Joka tapauksessa hiukseni ovat siitä lähtien olleet ilmavammat. Eivät välttämättä kiiltävämmät tai "terveemmät" tai paksummat, mutta ilmavammat ja se on minulle prioriteetti numero 1. Nyt jos menen pesemään markettishampoolla kuontaloni ero on havaittavissa, sillä tukkani sähköistyy, rasvoittuu huomattavasti nopeammin ja on littanampi kuin pannukakku. Johtuneeko sitten siitä, että ns. halpisshampoisiin tai hoitoaineisiin kuulemma lisätään sitä silikoonia. Lisäksi päänahkani on alkanut herkäksi ja kutisemaan, joten siihen ei auta muu kuin tarkoitukselliset aineet. Jo tavalliset kampaamotuotteet olivat hallaa, en tiedä mitä tapahtuisi jos kokeilisin markettikamaa. Enkä oikeastaan haluakaan tietää. Mutta mutta se mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle jne.

Blogger Inari said...

Mun on kyllä pakko sanoa, että olen kampaamotuotteiden puolella, en pelkästään siksi, että opiskelen alaa, vaan oman kokemuksen kautta olen kokenut paremmiksi. Olin äärettömän fiksu ja permanenttasin tukkani, sen jälkeen suoristin sen permanentilla kahdesti. Voit varmaan uskoa, missä kunnossa hius oli. Purkan tuntuista, venyi monta senttiä märkänä, takkuuntui nanosekunnissa ja oli totaalisen kiilloton. Ja siihen tungettiin markettiaineita kotona vaikka miten, jätettäviä hoitoaineita ja tehohoitoja yms. Pari viikkoa, eikä mitään muutosta tilanteessa. Sain synttärilahjaksi sitten Tigin Shampoon ja hoitoaineen, sekä ostin itse Bonacuren tehohoidon. Viikko ja hiukset oli puolet paremmassa kunnossa. En tiedä miksi, ehkä ne tuotteet sitten vaan sopi paremmin. Leikkasin tosin hiuksista puolet pois kuitenkin, eihän sitä kiiltoa takaisin helpolla saa, mutta aivan mahtavassa kunnossa on kuontalo, paremmassa kuin koskaan ennen!

Mä puollan kampaamotuotteita, ihan oman kokemuksen kautta, en siksi että "markettituotteet ryöstää kampaajien elantoa" :D Sama se mulle, mitä ihmiset päähänsä lykkää, mulle sopii nuo tuotteet ja niitä sitten käytän...

Blogger Ässä said...

Mulle sanottiin kerran kampaajalla, että onpa tukkasi hyvässä kunnossa, nyt on oikeat aineet. Pyörittelin silmiäni, sillä hiuspehkon selvittelyyn pesun jälkeen meni tuhottomasti aikaa ja muutenki kuontalo näytti homssuiselta... Siitä lähtien olen luottanut eniten omiin tuntemuksiini :P

Kaverillani on pitkä, paksu ja kiiltävä musta tukka, en ole nähnyt kellään samanlaista. Kiilto on kuin onkin peräisin halpisshampoiden silikoneista, mikä taas aiheuttaa sen, ettei mikään väri tartu hiukseen. Mutta toisaalta, mustaksi värjätty hius täytyisi kuitenkin vaalentaa jos muuta väriä haluaisi, mikä taas on kuolemaksi (haha) etenkin pitkälle tukalle.

Blogger kullanmuru said...

Mä yleensä värjään hiukseni kotona ja aina välillä käyn kampaajalla, varmaan hemmottelun vuoksi. Vasta äskeittäin siirryin kampaamon tuotteisiin, mutta minä tosin huomasin eron heti hiuksissani, siis sen haluamani eron ja olen sen takia tyytyväinen, mutta muuten en kyllä välitä :o

Blogger Nipa said...

no ite tykkään kyllä kampaamon tuotteista ihan hulluna(entiiä johtuneeko siitä että äiti on kampaaja ja meille ei oikee mitää kaupan tuotteita edes osteta) mutta ku oon kaverilla laittanut kaupan tuotteilla niin huomaan ettei niillä saa niin hyvää jälkeä. vaikka osa kyllä ihan toimiiki :) mutta kampaamon väriä suosittelen!!ostaa vaikka mukaa ja värjää kotona, niin se tulee halvemmaksiki. :)

Anonymous Anonyymi said...

Tässä on puhuttu noista silikoneista ja mulla on niistä todella ikäviä kokemuksia. Olen taistellut niitä vastaan jo yli vuoden eikä tulosta ole tullut. Eivätkä kampaajatkaan osaa -tai halua- mua auttaa vaikka olen kysellyt, tosin yksi neuvoi että hiero voita päähän. Joten vältän kaikkia tuotteita, joissa on silikonia. Jopa niitä kampaamon "joissa on vain hyviä silikoneja" (kuten olen kuullut myyjän sanovan) koska hiukseni eivät kestä niitäkään. Tällä hetkellä käytän kampaamon tuotteita mutta suurta eroa en ole huomannut ja taidan siirtyä takaisin halppiskamoihin, joissa ei ole silikonia.

Blogger MouMou said...

Näyttäkää mulle se ihminen, joka on kaljuuntunut silikonien vuoksi!:D

Anonymous Anonyymi said...

itse sain kerran eräältä kampaajalta kivan kommentin. Nosteli mun hiuksia ja kutsui TOISEN kampaajan kysymään "mitä näille enää voi tehdä" tosi kiva sitten istua siinä kun kaksi pällistelee mun hiuksia. en kehdannut lähteä pois ja tuloksena oli musta hiukset vaikka piti olla suklaanruskeat vaaleilla raidoille,syynä tähän kun ne oli niin kamalat.toista kertaa en edes katso siihen paikkaan.

Blogger hannele said...

Moumou: tule toki käymään luonani, niin tutustutan sinut ystävääni, jonka normaali hiustenlähtö muuttui sairaalloiseksi. Ikää ystävälläni n. 30 vuotta ja käytti näitä silikonisia markettishampoita.

Lääkärikäynnit ja tutkimukset vielä selvittivät sen, ettei kyseessä ollut hormonaaliset muutokset tai mikään muukaan "sairaus". Lääkäri kertoi, että silikoni oli tunkeutunut päänahan läpi ja muodostanut kalvon karvatuppeen, mikä aiheutti hiusten irtoamisen. Siitähän se kaljuuntuminen alkaa.

Yhtäkkiä ei enää olekaan niin hauskaa, vai?

Blogger idieh said...

Olen laiska ja nolo, mutten millään jaksa lukea jokaista kommenttia lävitse... Tuli vain mieleen muutama asia.

Jokainen teistä varmaan leikkaa katkenneen kynnen, eikä jätä sitä rikkoutumaan lisää? Sama pätee hiuksiin, kaksihaaraiset kun napsaisee pois pystyy hius kasvaa taas eheänä.
Mielestäni mikään ei ole kamalampaa kuin pitkä tukka, joka ohenee ohenemistaan ja kun päästään lapaluiden kohdalle on jäljellä vain mössöiset, haaroittuneet latvat.
Tästä oiva esimerkki on kämppikseni, välillä tekee mieli napsaista keittiösaksilla hänelle näpsäkkä polkkatukka.

Oletteko muutenkiinnittäneet huomiota siihen millaiset hiukset kampaajilla yleensä on? Ne ei nimittäin hyvältä näytä, vaikka heidän pitäisi tietää kaikki neuvot ja niksit mitä tulee karvojen hoitoon.

Itse värjään tukan kampaajalla koska silloin tiedän mitä saan, kotivärjäyksessä on aina omat riskinsä eri vivahteista.
Myös tuotteet ostan kampaamoista (tai Tallinnasta, jossa samoja merkkejä myydään marketissa) _itse hyväksi todetun_ laadun tähden.

Blogger Marika said...

Omiin hiuksiini ainakin vaikuttaa todella paljon se, millä hiukseni pesen. Halvoilla markettimömmöillä hiukseni ovat kuin yksi takkumeri, mutta taas hieman laadukkaammilla tuotteilla näyttävät ja TUNTUVAT sileiltä ja kiiltäviltä. Mutta siis ei todellakaan tarvitse olla mitään marketti vs. kampaamotuotteet, sillä kyllä marketistakin löytyy ihan kiitettäviä tuotteita.

Kyseessä taitaa kuitenkin olla enemmän se, että tietyt hiustenhoitotuotteet sulkevat hiusten huokosia - tai mitä lie ovatkaan - mikä saa hiukset ottamaan valon paremmin ja saa ne säihkymään. Ja lisäksi ne tietenkin tuntuvat paremmilta, koska huokoset on supussa. Mutta siis silmänlumettahan se kaikki on, mutta kyllä minä mieluummin ne sileät hiukset otan, vaikkakin sitten niillä kampaamotuotteilla. Mutta tosiaan enemmänkin vannon oikeiden tuotteiden nimeen kuin juuri niihin kampaamotuotteisiin. Eri tuotteet toimivat eri hiuksissa.

Blogger Anna said...

Mä huomasin, että kun siirryin markettimömmöistä Tigiin, hiukseni laatu parani, paksuuntuivat ja päänahka voi paremmin:) Mutta, äitini, jolla on upea tukka on käyttänyt kohta 44 vuotta halpisshapoota.. Hiuslaadustahan se kaikki on kiinni:)

Anonymous Anonyymi said...

Kyllä "markettimömmötkin" voivat omankin kokemukseni mukaan olla ihan hyviä.:)

Blogger bambiinas said...

MouMou: en tarkoittanut omalla kommentilla että siitä nyt ehkä täysin kaljuuntuu, mutta kyllä meillä asiakaspalvelussa käy muutamakin asiakas, joiden hiukset ovat selkeästi ohentuneet, ja syyksi on selvitetty silikonin tukkimat hiustupet. Eli kyllä niitäkin ihmisiä maailmasta löytyy (;

Anonymous annu said...

kyllä niitä silikooneja noissa hiusmömmöissä kannattaa oikeasti varoa.. joillekkin voi kyllä helpommin jämähtää ne systeemit päänahkaan, mutta se ei taatusti ole hyvästä. oon kuullut mielenkiintoisia tarinoita.

itse en hius-aikoinani (nykyään ihan rasta-meininki ollu pari vuotta..) harjannut hiuksia märkänä, koska sillon hius venyy ja se ei ole hyväksi. lisäksi olen värjännyt hennalla jo monta vuotta, ja se toimii miulla. väreihin tungetaan nykyisin ties mitä et saadaa ne vaikutelman aikaan, mut jotenkin on mielyttävämpi ajatus pelata luonnon tuotteilla.
kyllä kampaamotuotteissa on hyviäkin, mutta lähinnä ite oon läytänyt apua päänahan ongelmiin, esim. ärtyneeseen päänahkaan, ja silloin ne mömmöt on helpottaneet tilannetta.

kannattas kyllä muistaa että elämäntavat näkyy kaikessa, myös hiuksissa, eikä niitä vaurioita aineilla korjailla.. on se kyllä huvittavaa, kampaamotuotteet tekee IHMEITÄ! :''D mutta kyllähän hairstoresta esim. saa isoja kahden litran pöniköitä perusshampoita ja hoitoaineita. meil on noita kotona, iso porukka, menee paljon aineita.

incit pitäs tosiaan ottaa haltuun, mut ne on niin hankalia että mistähän sitä aloittas.. kemikaalikoktailissahan on tätä aihetta käsitelty, incejä siis.

nykysin pelaan itse ihan apteekkimömmöillä+kehitysmaakaupan nokkosjutuilla. kyl jossain vaiheessa käytin hienoa suomalaista (terva-hajuste) ja sekin oli ihan jees :'D

Anonymous Anonyymi said...

Yhessä ohjelmassa testattiin identtisillä kaksosilla tuota juttua,että vaikuttaako onko tuote kampaamosta vai marketista ja mitään eroa ei huomattu todettiin vain,että koko homma on ihmisten huijausta!

Anonymous Lyytiliini said...

Vaikka onkin jo aika vanha postaus niin päätin silti hieman kommentoida asiaa. Itse opiskelen nyt toista vuotta kyseiselle alalle ja olen todennut, että niitä hyviä ja pahoja tuotteita löytyy niin markettien hyllyiltä kuin kampaamoista. :P

Täällä todella moni on ihmetellyt tuota silikonia ja sen vaikutusta. Silikonit ovat hieman kuin itsensä huijaamista, niillä saa sen kuolleen hiuksen näyttämään hyvältä, mutta pitkällä tähtäimellä silikonia sisältävät tuotteet tukkivat sitä päänahkaa vähän samalla tavalla kuin hieroisit päänahkaasi hoitoainetta ja ihmettelisit sitten miksi hiuksesi ovat littanat ja päänahkasi hilseilee.

Itse tykkäilen hirmuisesti marketista saatavaa shampoota ja suihkussa käytettävää hoitoainetta, kummatkin ovat XZ:n värjätyille hiuksille tarkoitettua Tyrni-sarjaa. Niitä hätätapauksia ja paniikkeja varten omistan erikseen kampaamoista saatavaa hiuksiin suihkutettavaa hoitoainetta, jonka inci-listalla tuo silikoni seuraa heti veden perässä. Näin harvoin (1-2 kertaa viikossa) käytettynä se ei saa päänahkaani hilseilemään. <:

Paljon enemmän latvoja haperruttaa joka päiväinen hiusten föönaus ja suoristaminen ilman suojatuotteita, kuin se että käytätkö kampaamotuotteita vai nappaatko sen markettishampoon. Pääasia on se että jokainen löytää sen itsestä hyvältä tuntuvan tuotteen <:

Anonymous Anonyymi said...

Juu, eksyin tänne ja monenlaisia USKOON perustuvia asioita täällä on käsitelty.

1. Kosmetiikka on laadukasta, ostitpa sen parturi-kampaamosta, marketista, apteekista tai mistä tahansa. Kaikki ainesosat on turvallisuustestattu ennen kuin niitä saa kukaan valmistaja käyttää.

2. Kaikki kosmetiikan valmistajat käyttävät täsmälleen samoja raaka-aineita. Ei ole olemassa esimerkiksi mitään hyvää silikonia ja pahaa silikonia, tai korkealaatuista värimolekyyliä ja heikkolaatuista vastaavaa. Jos ainesosan INCI nimi on vaikkapa cetyl alcohol, se on tietty molekyyli, joka on kaikilla sitä käyttävillä täsmälleen sama.

3. Hyväksi kosmetiikan tekee se, että juuri se kombinaatio, mikä tuotteessa on VASTAA SINUN TARPEITASI. Toinen henkilö taas kokee vastaavan tuotteen "huonoksi" eli sellaiseksi, ettei se täytä hänen tarpeitaan.

4. Ihoa ei voi tukkia. Iho uudistuu sisältä ulospäin. Laittoipa iholle mitä tahansa, iho itse työntää kaiken ulos. Ajatelkaapa muutamia satoja vuosia taaksepäin, jolloin ihmisten puhdistautuminen ei ollut nykyisessä mitassa. Ihmisten ihon peitti luonnollinen tali ja kaikki siihen tarttuneet asiat, kuten multa, ruoanjätteet jne. Eikä tunneta tapausta, jolloin jonkun iho olisi tukkeutunut. Tämä on yksi suurimmista myyteistä kosmetiikassa; ihon tukkeutuminen.

5. Iho ei myöskään ole ruoansulatuselin eikä hengityselin. Ihon kautta ei siis voi imeytyä eläviä soluja "ravitsevia" ainesosia eikä iho hengitä. Jos näin olisi, se tieto olisi helpotus esimerkiksi vatsasyöpäpotilaille, sillä hehän voisivat alkaa syödä ihon kautta, ja koko sisäelimistö voitaisiin poistaa. Myös keuhkosyöpäpotilailla ei olisi mitään hätää, voisivathan he hengittää ihon kautta, vaikka keuhkoja ei enää olisi :-)

6. Hiukset ovat tosiaan kuollutta solukkoa. Hiussolut kuolevat eli sarveistuvat hyvissä ajoin ennen kuin ne työntyvät ihon pinnalle näkyviin. Hiukseen syntyy jatkuvasti ilman hapen vaikutuksesta pysyviä rakennevaurioita. Vaalennus-, kesto-, ja kevytvärit sekä pienessä määrin permanenttikäsittelyt lisäävät jokaisella kerralla pysyvien rakennevaurioiden määrää. Tämä näkyy esimerkiksi hiusten sähköistymisenä, takkuuntumisena ja kiillottomuutena. Näitä rakennevaurioita ei voi millään paikata tai korjata. Hius voidaan sen sijaan pinnoittaa esimerkiksi silikoneilla, muoveilla ja rasvoilla, jolloin hius saadaan pesuvälin ajan näyttämään kiiltävältä.

Hyvä, että jotkut vähän käyttävät järkeään tässä kosmetiikan ihmeellisessä maailmassa!

Terveisin yx alan opettaja

Lähetä kommentti

<< Home

footer