Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Laihoillakin on tunteet, jos joku ei tiennyt!

torstai 30. elokuuta 2007
Laihoillakin on tunteet, jos joku ei tiennyt!
'
Olen jo muutaman ihmisen blogissa kommenttilaatikkoihin vuodattanut tunteitani laihojen ihmisten kauhistelusta. Nyt kirjoitan siitä ihan oikean postauksen.

Liian usein alipainoisten ihmisten vartaloita kauhistellaan ja haukutaan sanoja säästelemättä. Hyi mikä kukkakeppi ja luutkin töröttävät! Tuollainen sairaalloinen alipaino on jo niin rumaa, että oikein oksettaa! Anteeksi vaan, mutta en ole kuullut moista puhuttavan hieman tukevimmista ihmisistä. Jos arvostelisin lihavaa ihmistä ja hänen selluliittejään saisin takuulla perääni sellaiset räksytykset, että en viitsi edes kuvitella. Mikä oikeus sitten on laihoja ihmisiä kohdella samalla tavalla?


Olin muutama vuosi sitten todellatodella laiha. Ihmiset tulivat päin naamaa kauhistelemaan, että näytän luurangolta ja mahdankohan saada kotona lainkaan ruokaa. Söin kuin hevonen ja liikuin kuin lahna. Minulla ei ollut mitään sairautta eikä syytä laihtumiseeni löydetty (sairaalatutkimuksissa) muualta kuin nopeasta kasvupyrähdyksestä. Itse en kropalleni voinut mitään. Elä siinä sitten murrosiän kriisejä samalla kun aikuiset ihmiset tulevat nalkuttamaan alipainostasi. Nykyään näytän jo ihmiseltä, vaikka reilusti alipainoinen vielä olenkin. Viime viikonloppuna kaverini uusi poikaystävä oli kysynyt, että sairastanko anoreksiaa. No en sairasta, enkä siltä enää näytäkään!!!


Sitten tulee se vaihe, kun vaahdotaan, että pitäähän naisella olla jotain muotojakin ja jotain mistä ottaa kiinni. Aijaa, niinkö? Käännelläämpä veistä vielä hieman haavassa. Kuvitteleeko joku todella, että kaikki hoikat naiset ovat tyytyväisiä muodottomuuteensa? Tuskin kukaan 7-vuotiaalta pikkupojalta haluaa vapaaehtoisesti näyttää, vaikka harva aikuinen nainen niin kuihtunut edes on, että ei jonkinlaisia muotoja omaisi. Itselläni onneksi on sentään tämä Heathrown lentokenttä ;)


En haluaisi kenenkään tämän tekstin perusteella alkavan ihannoimaan alipainoa sen enempää kuin ylipainoakaan. Ihannevartalo olisi normaalipainoinen, hoikka, mutta silti muodokas. Kaikki eivät sitä ole eivätkä koskaan tule olemaankaan, joten jospa annettaisiin kaikkien kukkien kukkia ja jätettäisiin ne arvostelut vähemmälle. Tämä ei ole tervettä eikä sen enempää tämäkään. Koitetaan olla jotakin siltä väliltä! Peace!


Perään vielä terveellinen herkkuruokaresepti, jonka olen itse väsännyt!Merellinen pasta:

1 keskikokoinen sipuli

1 kesäkurpitsa

pussi isoja katkarapuja

n.100g kylmäsavustettua lohta

1 tölkki tomaattimurskaa

1dl kevyttä ruokakermaa

Kuullota sipulia tilkassa öljyä ja lisää joukkoon myös pilkottu kesäkurpitsa ja viipaloitu kylmäsavulohi. Sulata katkaravut ja lisää joukkoon. Keitä lisukkeeksi pastaa tai riisiä. Lisää pannulle tomaattimurska, kerma ja kypsynyt pasta/riisi. Valmista nautittavaksi!

Hyvää ruokahalua!

kuva: www.cardboardmonocle.com

Tunnisteet: ,55 Comments:

Anonymous runway said...

sullahan on älyttömän upea kroppa! Itselläni paino-ongelmat on enemmän päänsisällä, kuin että joku olisi tullut sanomaan suoraan. Todella kieroa että läskeille ei saa sanoa mitään, mutta laihoille muka saa. Molemmat ääripäät ovat yhtä tappavia.

(Ääh olen mielettömään nirso merenelävien suhteen ja katkaravut pomppasi heti silmään tuosta reseptistä;D)

Blogger Jenni said...

Erinomainen postaus hyvästä aiheesta, jota olen itse usein myös pohtinut. Varoitan jo heti, että tulossa on pienoisromaani. ;) Olen koko ikäni ollut pienikokoinen ja hoikka, ja olen todella saanut kuulla noita kauhisteluita vuosien varrella enemmän kuin tarpeeksi.

Eniten minua kummastuttaa se, miksi ihmiset kokevat oikeudekseen puuttua niinkin henkilökohtaiseen asiaan kuin painoon. Ymmärrän, että kommenttien taustalla on usein aito huoli toisen terveydestä. Vaikka huoleen olisi aihettakin, tuo ei taatusti ole se tapa, jolla tuloksia parempaan suuntaan saadaan. Harva kommentteja laukova tulee myöskään ajatelleeksi, että jotkut eivät yksinkertaisesti liho, vaikka söisivätkin ihan normaalisti tai jopa normaalia enemmän.

Varsinkin nuoren kasvuvaiheessa on ihan normaalia, että pituuspyrähdysten lomassa paino ei välttämättä ehdi seurata mukana. Ei siis ole ihme, jos monen nuoren olemus on poikkeuksellisen hoikka tai hontelo. Minä sain teini-iässä kuulla anoreksia-epäilyjä ja kommentteja painostani tuon tuosta. Yleensä totesin kommentoijille vain, että tulisivat joskus katsomaan, kun minä syön, niin loppuisivat kyselyt.

Parinkymmenen vuoden rajapyykin ohitettuani painoa on alkanut kertyä ja olen nykyään ihan normaalipainoinen (luullakseni), vaikkakin hoikka olen edelleen. Kilojen myötä sain hieman naisellisia muotojakin (melko vaatimattomia tosin), joten minua tuskin enää sekoittaa 12-vuotiaaseen poikaan vartaloni puolesta.

En ole hoikkuudelleni keksinyt muuta syytä kuin geeniperimän ja nopean aineenvaihdunnan, joihin olen molempiin enemmän tyytyväinen kuin tyytymätön. Siinä vaiheessa totesin, että taidan olla suunnilleen normaalipainoinen nykyään, kun painostani ei enää tehty sellaista numeroa kuin ennen, oli se sitten ihastelua tai kauhistelua. Nykyään kukaan ei kommentoi, joten olen kai ihan normaali.

Olet ihan oikeassa siinä, että lihavuudesta ei saa sanoa sanaakaan, mutta hoikkuutta voi kuka tahansa kommentoida miten tahansa kriittiseen sävyyn. Minusta se on epäkohteliasta. Mikäli syytä huoleen on ihan oikeasti, lähestymistavaksi kannattaisi vakavasti harkita jotakin ihan muuta.

Blogger Jenni said...

PS. Heathrow jaksoi jälleen naurattaa. :D

Anonymous mari said...

En ole koskaan nähnyt sinua oikeassa elämässä, mutta kuviesi perusteella et todellakaan näytä anorektikolta, olet vain luonnostaan hoikka, muttet missään nimessä sairaalloisen laiha. Olisin onnellinen jos omistaisin samanlaisen kropan kuin sinulla, olisit siitä ylpeä! Siskoni oli nuorena - ja on hyvä, hyvin laiha, eikä siitä juurikaan liho. Yläasteella ja lukiossa sisko sai ravata terveydenhoitajalla, joka valitti jatkuvasti hänen alipainostaan. Äidin mukaan sisko söi kotona kuin hevonen, jopa niin paljon, että äidin oli tuppuuteltava tämän intoa. Mihinkään siskoni ei siitä kuitenkaan lihonut. Kommentteja hän sai kuulla jatkuvasti, vaikkei hänen hoikkuutensa minusta vielä hälyttävää ollutkaan. On täysin väärin olettaa, että kaikki hoikat ihmiset olisivat hoikkia sairaalloisen kauneudentavoittelun tai hirveiden diettien takia, ja heidät saisi arvostelemalla "viisastumaan" ja "palaamaan normaalipainoisiksi". Itselläni ei ole ollut samaa ongelmaa kuin siskollani, mutta täydellisen muodoton olen kyllä siitä huolimatta :D voi tätä katkeruutta.

Anonymous emskii said...

Oikeassa olet, on naurettaavaa että hoikille on muka jotenkin sopivaa mennä kommentoimaan ja päivittelemään ja lihaville ei. Ja miten joku voi olla niin typerä ja ajattelematon että tosissaan kysyy toiselta "onko sinulla anoreksia?" Kysyvätköhän nämä ihmiset kaikilta lihavilta "onkos sinulla joku pakkomielle syömiseen?"

Tuollainen anoreksia-kyseleminen ja kaikkien hoikkien anorektikoiksi leimaamminen jotenkin vähättelee sitä oikeasti sairastavia. Surullista!

On muuten kiva että kirjoittelet blogiisi myös tällaisista aidoista asioista, osaat pohdiskella ja käsitellä vakaviakin juttuja kivan asiallisesti.

Anonymous annnella said...

"Laihoillakin on tunteet, jos joku ei tiennyt!" <---puhut asiaa!!!
Itse olen myös aika laiha enkä ite VOI SILLE MITÄÄN. Se ON rasittavaa kun tullaan sanomaan: voikun sä oot laiha tai miten sää noin laiha. Sama asia mennä tukevanmalle ihmisille sanomaan: voikun sä oot läski tai miten sää noin läski oot!!!! Että miettikää ennen kuin sanotte tai älkää sanoko mitään!

Tämä oli nyt vain tämmöinen..
:---DD

Anonymous emskii said...

..Lisäksi laiha- sanalla on jotenkin ikävä kaiku. Samanlainen kuin sanalla lihava. Itse en ainakaan ota kohteliaisuutena jos joku sanoo: "oletpa laiha". Hoikka kuulostaa paljon mukavammalta!

(samoin kun jos lihavasta puhuttaessa sanookin esimerkiksi pyöreä.)

Tuli vaan mieleen (:

Blogger Salla said...

runway: No kiva, jos olet tuota mieltä! :) Minulla taas on vähemmän pään sisällä, pärjään ihan hyvin näin, mutta muut kokevat asiakseen puuttua painooni. Ja totta tosiaan, että molemmat ääripäät ihan yhtä tappavia!

Juuri tänään juteltiin poikaystävän kanssa, että vitsi, kun katkaravut ovat niiin hyviä :D

jenni: Jee, tykkään romaaneistasi ;) Kauhistelu ei taatusti ole oikea tapa lähestyä asiaa! Saattaa jopa pahentaa tilannetta. Minä kuulun juuri niihin, jotka syövät normaalia enemmän. En myöskään liiku lähes lainkaan. En siis yksinkertaisesti ole miteenkään syypää painooni :D Elämäntapani ja painoni on yleinen vitsi kavereidenkin keskuudessa. Heiltä, kun on usein kysytty "anoreksiastani" niin on vastaukseksi herunut pelkkää naurua. Rehellisesti sanottuna kuvittelen näyttäväni ihan normaalilta, vaikka en sitä painoindeksi mukaan olekaan. pääasia kai on, että itse olen tyytyväinen. Minä suosittelen myös huolestuneille jotakin muuta lähestymistapaa kuin silmien pyörittely!

Lentokenttä sai jo uuden nimenkin ;)

mari: En omasta mielestänikään näytä sairaalloisen laihalta, ainakaan enää! Ihan suht tyytväinen olenkin (pienistä puutteista huolimatta), muilla sen sijaan tuntuu olevan ongelmia vartaloni kanssa! Voin hyvin eläytyä siskosi tilanteeseen. Kuulostaa ihan itseltäni muutama vuosi sitten! Ja kyllä sultakin taatusti jotain muotoja löytyy, vaikka en yhtään tiedä miltä näytät ;)

Anonymous Donna said...

Täällä tuntuukin vastanneen vain hoikat neidit :) tässäpä siis vielä yksi lisää.
Itse olen hieman alipainoinen, ollut sitä jo ala-asteelta lähtien, nyt ikää kuitenkin jo 23v.
Muotoja minulta löytyy vaikka hoikka olenkin.
Pidän vartalostani tällaisena, pituutta ehkä vain toivoisin itselleni lisää.

Salla Dear, tiedän tunteet kun ystävät ja heidän ystävänsä miettivät mahtaako minulla on anoreksia tai jokin muu syömishäiriö. Se ei todellakaan tunnu mukavalta, saati sitten tee hyvää itsetunnolle.
Minulla ei ole koskaan mitään syömishäiriötä tai muutakaan ollut, olen luonnostaa hoikka.

Minäkin syön paljon ja myös suhteellisen epäterveellisiä ruokia aina toisinaan :) kaikki herkutkin maistuu liiankin kanssa. Liikunta minulta on jäänyt aika vähälle.. :/

Olen loppujen lopuksi kuitenkin suht tyytyväinen vartalooni ja anna muiden pitää kyyniset mielipiteensä.

Tee samoin sinäkin :) kumpa itsekin olisin noin pitkä kuin sinä.. hhmm.. *haaveilua*

Blogger Salla said...

emskii: No niinpä! Pahinta on kun ns. tuntemattomat utelevat tuollaista. Yleensä tutut eivät edes epäile, kun tietävät miten elän :) Ja kiva, jos tykkäät muistakin kirjoituksistani! Ja hoikka on paljon parempi sana, kuten myös pyöreä! ;)

annnella: Hyvä, että löytyy muitakin saman ongelman kanssa painivia! :) Hieman tasa-arvoa kaivataan tähän käyttäytymiseen!

Blogger Salla said...

donna: Ihanaa, että löytyy lisää samiksia ;) Minulla sentään ystävät eivät ole ikinä tulleet edes ajatelleeksi sairastumistani. Lähinnä ns. tuntemattomat tulevat muka huolestuneina utelemaan, jospa vaikka saisivat vähän uusia juoruja pyöriteltäviksi :D Täytyy munkin alkaa ottamaan susta opiksi ja olla välittämättä muiden mielipiteistä!

P.s. Toivoisin olevani vieläkin pidempi, että en minäkään ihan tyytyväinen ole :D

Blogger Bisquits said...

Keskustelimme tästä aiheesta lyhykäisesti jo minun blogissani, mutta jatketaanpa hieman. Itse olen sitä mieltä, että kumpikin ääripää on pahasta, niin liikalihavuus kuin äärimmäinen alipainokin.

Jos joku julkkis on lihonut 10 kiloa, niin siitä tulee takuuvarmasti juttua. Kyllä lihaviakin siis arvostellaan! Normaali hoikkuus on asia erikseen, mutta itse en suostu hyväksymään nykyistä alipainon ihannointia tyyliin Nicole Richie ja nykyään Renee Zellwegger. En hyväksy, vaikka kuinka heitä ihannoitaisiin. Itsensä luurangoksi laihduttaminen ei missään nimessä enää ole tervettä ja ihailtavaa.

Itsensä näännyttämisen ihannointi johtaa pahimmillaan todella vaarallisiin tilanteisiin. Kun nuoret tytöt uskovat, että pitää olla Nicole-kroppainen, se voi johtaa esim. vakaviin syömishäiriöihin.

Normaali hoikkuus on tosiaan asia erikseen. Itse olen aika normaalivartaloinen, en äärimmäisen hoikka, mutta en missään nimessä tukevakaan.

Blogger Minttu said...

Tästä samasta aiheesta on keskusteltu myös ruotsalaisissa muotiblogeissa. Siellä on jopa menty niin pitkälle, että syytetään pitkän ja ainakin omien sanojensa mukaan luonnollisen hoikan bloginpitäjän lietsovan nuoria tyttöjä sairaalloiseen laihdutukseen.

Minusta sekin on aika kummallinen näkökulma, että luonnostaan hoikka ja hyvävartaloinen ihminen ei saisi julkaista omia kuviaan omassa blogissaan, jottei kenellekään tulisi paha mieli. Lisäksi anorexia on huomattavasti monimutkaisempi psyykkinen sairaus, johon ei pelkästään kuvia katselemalla sairastuta...

Anonymous mailinn said...

Jälleen kerran kiva ja asiallinen postaus tärkeästä aiheesta. Mitä sinuun tulee, näytät toki hoikalta mutta aivan terveellä tavalla.

Kaverini valitteli myös joskus yläasteikäisenä samaa. Hän söi paljon, mutta oli todella laiha. Paino ei vain noussut. Ja ikäviä kommentteja hänkin painostaan kuuli. Nyt kun ikää on tullut reippaasti lisää, on kai aineenvaihdunta muuttunut sen verran, että enää ei vastaavaa ongelmaa ole. Saa kuulemma pikemminkin katsella syömisiä, ettei tule liikaa kiloja.

En ole koskaan kommentoinut ihmisen painoa negatiivisessa mielessä tai arvostelevasti hänelle suoraan. Olen joskus ihastellut ystävieni tai tuttavieni hoikkuutta, kun se on ollut jotenkin asiakontekstiin sopivaa. Jäin vain nyt miettimään, että voihan siitäkin tietysti loukkaantua. Jos alipaino on itselle herkkä paikka, ei siitä välttämättä halua kuulla sen enempää, oli asia toisen mielestä positiivinen juttu tai ei. Onkohan nämä painoasiat sellaisia, mistä olisi hyvä olla ihan hiljaa? Ystävien kanssahan näistä tietysti voi puhua ihan vapaasti, mutta tuttavien kommentointi taitaa olla parasta jättää. (tästä saa nyt sen kuvan, että olen jokaisen vastaantulijan painoa kommentoimassa, asia ei siis ole näin ;) pari kertaa tulee nyt mieleen)

Anonymous Laura said...

Mielestäsi sinulla on juuri ihana kroppa,sopusuhtainen ainakin kuvien perusteella.

Anonymous Anonyymi said...

syy siihen ettei liahville kommentoida niin paljon ulkonäöstä kuin laiholle, on varmaan se että niin moni kuitenki olisi mielummin liian laiha kun liian lihava. ja monethan haluaisivat olla paljon laihempia kuin paljon liahavampia (puhun nyt siis normaali kokoisista/painoisista). EN nyt mitenkään väitä ettei laihoja sattuisi tai harmittaisi yhtä paljon kommentit, mutta siis niin :D
en siis puolustele ketään.

Anonymous preciousgirl said...

hyvin kirjoitettu postaus kivan vaihtelevasta aiheesta! luulenpa, että ne jotka latelevat noita anorektikko yms kommentteja ovat vain kateellisia, sillä tuskinpa kukaan muuten moiseen vaivautuisi. sinulla on upea kroppa, josta varmasti monet ovat kateellisia ;)

Anonymous Jabadaba said...

No satuinpas nyt sopivasti paikalle.

Olen eri mieltä tuosta etteikö lihaville huomauteltaisi. Varsinkin julkkisten lihomisia arvioidaan vähintäänkin yhtä ilkeästi lehdistössä kuin sairaanloista laihuuttakin. Usein jutut ovat vielä paljon ilkeämpiäkin, ja peruslinja on se, että jos joku jostain syystä lihoo nopeasti muutaman kilon, hän pääsee lehteen nopeammin kuin joku, joka laihtuu nopeasti useita kiloja.(Esimerkiksi tulee äkkiseltään mieleen ex-malli Tyra Banksin taannoinen "lihominen").

Tavisten keskuudessa on todennäköistä, että kovasti laihtunut saa helpommin kuulla laihtumisestaan suoraa puhetta vieraammiltakin ihmisiltä, kuin kovasti lihonut. Luulen, että tämä johtuu yleisestä laihuuden ihannoinnista, ja siten tällainen kommentointi mielletään positiiviseksi. Aina ei tosiaan osata huomioida, että laihuus ja laihtuminen voi olla asianosaiselle vaikea paikka.

Toisaalta lihavien/lihonneiden selän takana puhutaan PALJON pahaa paisuneesta ulkomuodosta. Kaikki tietävät tämän. Onko se siis jotenkin fiksumpaa käytöstä, kuin suoraan sanominen laihuudesta? Luuleeko joku, ettei takana puhuminen kantautuisi puheen aiheena olevan korviin? Luuleeko joku, ettei se satuttaisi yhtälailla?

Minusta on turha väittää, että vain laihat ahdistuisivat ja kärsisivät painostaan tai että vain heitä haukuttaisiin tai kauhisteltaisiin. Kyllä ahdistus on kovaa siellä toisessakin ääripäässä. Ja ahdistusta lisää se, että nykymaailma on tehty laihoja varten. Alipainoiset, vaikka painostaan kärsisivätkin, sentään mahtuvat sinne maailmaan.

Anonymous Anonyymi said...

Täälläpäin en ole ainakaan ikinä kuulut ketään haukuttavan laihaksi. Ennemminkin laihoja ihastellaan ja lihavia katsotaan silleen 'että häivy siitä rumentamasta huonetta'..

Mutta mielestäni toisten ulkonäön ja painon arvostelu on typerää, jokainen pitäkööt huolen siitä omasta naamastaan ja masustaan.

Anonymous Kiki said...

Olet nii-in oikeassa! Minäkin olen ollut laiha pienestä pitäen, samoin kuin äitini, joten miten minä sille mitään mahdan?! "Syön kuin hevonen ja liikun kuin lahna", kuvaa niin hyvin minua. Silti monesti, viimeksi tänään, tullaan haukkumaan kukkakepiksi. Tai ehkä nämä haukkujat eivät itse tiedä loukkaavansa, mutta kyllä he loukkaavat!
Minullakaan ei oel mitään terveydellisiä ongelmia, siis ruoansulatuksessa ym. mutta en silti liho. En kertakaikkiaan.
Mutta pystytkö kertomaan millä keinoin itse sitten nostit painoasi? Vai tuliko se vain itsekseen jossain vaiheessa..?

Anonymous Cherie said...

Hienoa, kun uskallat kirjoittaa vakavemmistakin aiheista ja vielä ihan asiaakin!

Tähän laihojen tunteet -epäkohtaan törmää yhteiskunnassamme aivan liian usein, mikä tosin johtuu siitä, että laihuutta ihannoidaan, ja joidenkin mielestä voi olla kehuvaa sanoa toista laihaksi tms (ja itsekin kyllä otan sen kehuna, myönnetään!).

Omalla kohdallani en ole kukkakeppikommentteja kuullut kuin vanhempien ja siskojen suusta. Vaikka olen melko alipainoinen (BMI 16.7), kukaan perheen ulkopuolinen ei ole koskaan minua liian laihaksi kauhistellut, ainoastaan pieni -kommentteja on saanut kuulla.

Blogger La Dolce Vita said...

Olen samaa mieltä. Olin myös nuorempana tosi laiha, enkä lihonnut vaikka mitä olisin syönyt. Silloin ärsytti ihmisten puheet, että olisin ollut anorektikko yms.

Tuo sapuska näyttää makoisalta, lurps!

Anonymous Salsa said...

Hyvä keskustelunavaus mielenkiintoisesta aiheesta. Olen jabadaban kanssa samaa mieltä siitä, että kyllä ne lihavat taitavat saada niitä kommentteja ihan yhtä paljon. Ja suoraan päin naamaa. Eräälle kaverilleni, joka on reilusti ylipainoinen, on täysin tuntemattomatkin heitelleet kommentteja tyyliin "taitaa tytölle ruoka maistua" tai "onpa siinä persettä vaikka muille jakaa".

Lisäksi koko yhteiskunta tuntuu lyttäävän lihavia ihmisiä urakalla. Tv:ssä autetaan läskejä pudottamaan painoa sotilasleirin tapaisella kuntoilulla, jääkaapin sisältö revitään esiin ja muistutetaan, että tavalliset ihmiset joutuvat maksamaan läskien sairasmaksut.

Luulen, että ihmiset katsovat oikeudekseen kommentoida jopa törkeästikin sellaisille, jotka eivät kuulu ns. normaalin kategoriaan. Läskit ja luurangot ovat friikkejä ja heitä saa siksi haukkua, mitä väliä jos joku onkin luonnostaan laiha/läski ja viihtyy kropassaan.

On totta, että näin selkeästi alipainoisena saa kuulla jatkuvasti hämmästelyjä ja kyselyjä omasta painostaan. Luulen senkin johtuvan osittain siitä, että nykyisin yhä useampi alkaa olla ennemmin lihava kuin laiha. Laiha on näin ollen jotain erikoista, erilaista ja vapaasti arvosteltavissa.

Niin tai näin, painosta huomauttelu on mielestäni todella sivistymätöntä ja moukkamaista käytöstä. Kaikilla ihmisillä on tunteet; niin laihoilla, läskeillä kuin yksikätisilläkin.

Anonymous Anonyymi said...

Jep jep,itselläni aivan sama ongelma ja mukava tietää että asian kanssa ei ole yksin. Itse olen jo 23-vuotias eikä painoa vain kerry vaikka mitä söisin. Ottaa päähän kun ihmiset kyselee että mitä syöt kun oot noin laiha tai ihmettelee et enkö juokkaan light limuja et pysyisin hoikkana. Hyi en, voisin mielelläni ottaa muutaman lisäkilon mutta ei niin ei..:)

Blogger Marika said...

En voisi olla yhtään enempää samaa mieltä. Ärsyttävää kun aina ajatellaan, että yrittää olla laiha tai ei syö jos on laiha. Minkäs teet jos ei liho.. Ja jos vielä harrastaa liikuntaa 10 kertaa viikkoon niin ei sitä lihokaan, vaikkei yritä laihtua eikä edes halua. Ärsyttävää.

Anonymous dixillusions said...

On ärsyttävää, kuinka monet laihat - tässäkin kommentointiketjussa - korostavat sitä, etteivät harrasta mitään liikuntaa. Se ei ole hienoa eikä upea saavutus, vaan epäterveellistä! Ymmärrän kyllä halun puolustella joidenkin mielestä liiallista laihuttaan - mutta että lähestulkoon kehuskellaan liikkumattomuudella. Yhtä pahaa tuhoa se liikkumattomuus tekee niin laihoille kuin lihavillekin. Okei, itse liikun todella paljon, jonka takia tämä asia varmasti minua niin paljon ärsyttääkin.

Anonymous tipitii said...

Varsinkin vanhemmat sukulaiset eivät aina älyä, että voisivat jättää niin puuttuvat seurustelusuhteet kuin ulkonäönkin ruotimisen asianosaisen kuullen väliin. Ei ole mukava kuulla itseään arvosteltavan koko ajan. Ihan sairaita muuten noi kuvat. Yäk!

Anonymous emskii said...

Olen saamaa mieltä dixillusionsin kanssa. Ei kuntoilu ole pelkkä laihdutuskeino, kuntoilu on nimensä mukaisesti keino pitää keho kunnossa. Hoikkienkin ihmisten luusto, lihakset, verenkierto ym. hyötyvät liikunnan harrastamisesta.

Anonymous Anonyymi said...

itse olen ainakin nähnyt tukevampien muotiblogeissa tosi ilkeää läskiksi haukkumista yms.

Anonymous Anonyymi said...

Eikä ilkeitä läski!-kommentteja saaadakseen tarvitse edes olla ylipainoinen. Riittää että on normaalipainoinen.

Blogger Juliet said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Blogger Juliet said...

oih. oli pakko linkittää sut. sano vaan jos se häiritsee.

Blogger Salla said...

bisquits: Joo niin taidettiin keskustella ;) Minulle ei kommentoitu laihtumisestani vaan siitä kuinka kamalalta näytän. Näytin rehellisesti sanottuna aika sairaalta, enkä yhtään ihmettele, jos joku epäili anorektikoksi. En vain ollut sitä, enkä kertakaikkiaan voinut itselleni mitään. Mutta ei se äärimmäisen laihuuden ihannointi tervettä ole, totta puhut.

minttu: Tuohan on jo ihan kauheaa! Blogin pitäjällä siellä on varmaankin kivat oltavat. Ja tuo on niin totta, että kukaan ei sairastu anoreksiaan katselemalla kuvia. Aina toitotetaan, että laihojen mallien kuvat pois lehdistä, kun nuoret sairastuvat.. Mikäköhän se suurin ongelma länsimaissa nykyään onkaan? Ei taida olla anoreksia. Sen syyt ovat psyykkisiä, vaikka ymmärrän että median luoma body imagekin siihen vaikuttaa :)

mailinn: Erittäin kiva kuulla, että näytän terveeltä :D Uskon, että ihan näin helppoa minunkaan elämä ei aina tule olemaan. Pian tulee se vaihe, kun saa alkaa katsomaan kilojen perään :D Itse en henkilökohtaisesti loukkaannu, jos joku tulee sanomaan, että oletpas kivan hoikka, mutta toisinaan on ollut hieman eri sävy kellossa. Sen kyllä huomaa tarkoittaako puhuja asian psitiivisessa vai negatiivisessa mielessä :)

laura: Kiitos! :)

anonyymi: Niinpä. Ja myös se totuus, että suuri osa suomalaisista on tänäpäivänä lihavia saattaa osaltaan vaikuttaa asiaan. :)

preciousgirl: Kiva kuulla! Tuskimpa ainakaan kaverin uusi poikaystävä on kateellinen :D

jabadaba: En tarkoittanut tässä yllättäen laihtumisen kommentointia vaan ylipäätään kauhistelua. Kyllä varmasti media jaksaa jauhaaa Victoria Beckhamin selluuliittipohkeista, mutta todelliset ihmiset ovat yleensä tuollaisista uutisista korkeintaan närkästyneitä. Minulle ei tultu kommentoimaan nopeasta laihtumisestani vaan siitä kuinka kamalalta näytän. Antavatko vanhempasi sulle ruokaa -lauseesta ei oikein saa positiivistä tarkoitusta muodostettua. Varsinkin kun tämän sanoin erään ystäväni isä. Puhuttu on selän takanani "anoreksiastani" ja sen olen saanut myös omiin korviini, mutta sellainen ei sentään ole yhtä paha kuin päin naamaa haukkuminen. En ole koskaan elämässäni kuullut lihaville puhuttavan samaan sävyyn.

anonyymi: Eihän täälläkään ihan normaaleja hoikkia ihmisiä haukuta, mutta minä en näyttänytkään enää normaalilta. Ja tälläiset asiat sanottiin usein päin naamataulua. Mutta niinpä, ihmiset pitäköön omat asiansa! :)

kiki: Niinpä! :) Eri asia on, jos ihmiset puhuvat hoikkuudesta positiiviseen sävyyn, mutta usein ne kukkakeppi jutut tulevat hieman negatiiviseen sävyyn. Lihosin muutaman kilon vähitellen, kun murrosikä alkoi menemään ohi. Sen jälkeen, kun aloin liikkumaan kouluun pelkällä autolla lioin vielä 3 kiloa. :D Mutta painoindeksi on edelleen aika matala. 17,4. Enää en ehkä edes halua lihota, sillä olen tajunnut, että minun kuuluu näyttää tältä :)

cherie: Niin.. Se onkin sitten kyllä jo eri asia, kun puheista huomaa negatiivisen sävyn :/ Sulla on sitten ollut tuuria, jos olet ikäviltä kommenteilta välttynyt! :) Voi sinua onnekasta! Minulla saattaa kauhistelua auttaa myös se, että olen melko pitkä ja silloin laihuus yleensä paistaa helpommin läpi.

la dolce vita: Niinpä! Ei ole kivaa ei.. Sain inspiksen julkaista kokkailukuviani sulta! ;)

salsa: Kamalaa! Itselläni on myös hieman tukevampi kaveri, mutta hän on säästynyt tuollaisilta todella hyvin. Tosin hänellä oli kusipäinen poikaystävä, joka jätti hänet, koska tyttö ei laitunut 10kg. Ja tuo tosian vaikuttaa, että laihuus on jotenkin outoa länsimaissa tänä päivänä. Tuo oli hyvin sanottu, kaikilla ihmisillä on tunteet niin laihoilla kuin lihavillakin!

anonyymi: Täältä löytyy meitä enemmänkin :) Ehkä meidän pitää vain hyväksyä, että olemme tälläisiä, emmekä mitään sille voi :)

marika: Niinpä. Omaa tilannettani vielä pahentaa se, että en liiku nimeksikään, mutta en silti lihoa :D Täytyy vain oppia hyväksymään itsensä tälläisenään muiden anoreksia epäilyistä huolimatta.

dixillusions: Niinhän se on epäterveellistä, enkä koe asiaa mitenkään hehkutettavaksi. Sairastahan se on. Olen laiska ja pelkään laihtuvani entiseen kuntoon. Siinä syy liikkumattomuuteeni :D Ei mielestäni ole yhtään kehuskeltava asia, mutta sillä vaan on helppo todistella sitä, että ei kertakaikkiaan voi kropallensa mitään.

tipitii: Vanhemmat ihmiset niitä useimmiten juuri letkauttelevatkin. Ja joo, kuvat aika kamalan näköisiä! Yök!

emskii: Se on ihan totta.

anonyymi: Itse olen taas nähnyt normaalipainoisten haukkumista lihavaksi, mikä on jo naurettavaa! Netillä ja tosielämällä kuitenkin on eronsa. :)

Blogger Salla said...

anonyymi: Siitä juuri viimeisemmälle anonyymille puhuinkin :)

juliet: Ei haittaa :)

Anonymous Jabadaba said...

Harmi, että tässäkin tekstin välityksellä käyty keskustelu osoittautuu turhan hankalaksi. Tällainen aihe, jos mikä, on ajankohtainen ja ansaitsee kunnollisen mielipiteiden vaihdon, mutta se onnistuu usein vain kasvokkain.

Anonymous Sophia said...

Olet kyllä todellakin ihan terveen näköinen ihminen. Anokrektikot ovat laihuuden lisäksi myös muuten sairaan näköisiä, varsinkin jos sairaus on edennyt pitkälle. Lisäksi on muistettava, että kyseessä on psyykkinen sairaus, jota on hyvin hankala ymmärtää. Kuten mediassa usein väitetään, sairaus ei aiheudu useinkaan pelkästään laihojen tähtien ja mallien ihannoimisesta. Taustalla on paljon monimutkaisemmat asiat. Anokreksia on todella vakava sairaus ja olen ollut jo pitkään vihainen sairauden "banalisoimisesta" ja siitä, että ympäristö tuomitsee jokaisen vastaan tulevan hoikan ihmisen anorektikoksi. Tämä vie huomion pois todelliselta ongelmalta ja niiltä, jotka oikeasti tarvitsevat sairauteensa asianmukaista hoitoa.

Muistan itsekin, että jos "onnistui" pysymään hoikkana kouluaikoina, niin anoreksia-puheita piti olla valmis kuuntelemaan. Ja auta armias, jos vaikka hoikistui vielä lisää! Hoikallakin ihmisellä voi lisäksi olla omia kroppakomplekseja, jolloin se anoreksiasyyttely voi tuntua erityisen raskaalta. Ja on tosiaan ärsyttävää toistella jatkuvasti, että näkisittepä, miten paljon syön. Tästähän tietysti seuraa bulimiaepäilyt! Eniten on ärsyttänyt työpaikkojen kahvipöydissä naljailut, että sähän syötkin vain salaatinlehden päivässä tai "ota tuo viimeinen pulla, kun sulla on sille tilaa kropassa".

Itse olen pieni ja hoikka, mutta en todellakaan voi syödä, mitä haluan. Ruokahalu on suuri ja liikunta onkin pitänyt painon sopivana. Lukioaikoina hoikistuin lisää, koska harrastamani lajin treenimäärät luonnollisesti kasvoivat, kun kilpailut ym. tuli kuvioihin.

Nykyisinkin olen liikkumalla pysynyt samassa vaatekoossa ja ennen kaikkea terveenä ja hyvällä mielellä. Ei kannata pelätä liikunnan vievän niitä viimeisiäkin muotoja. Sun kannattaa lisätä hiilihydraatteja ruokavalioon, niin et hoikistu liikaa. Siis vaikka pastaa ja ruisleipää. Toisaalta, jos haluat muotoja, niin salilta niitä saa ja silloin kannattaa lisätä proteiinin syömistä.

Oi, ihana ja helppo resepti. Pitää heti kokeilla viikonlopuksi. Ja pakko saada juuri tuonmallista pastaa. :D

Anonymous emskii said...

Salla, minäkin olen painoindeksitaulukossa tuloksellani 18,1 alipainoinen, vaikka olen ihan tavallisen hoikka enkä mitenkään alipainoisen näköinen. Ja niinhän se onkin että itsehän sen tietää ja näkee onko sopiva :)

Ja yleisesti minusta noita taulukoita ei kannata katsella, tärkeintä että itse tietää voiko hyvin ja viihtyykö kehossaan :)

Blogger Salla said...

jabadaba: Onhan tää joo hiukan hankalamapaa kuin keskustelu luonnossa.

sophia: Kiva kuulla! Ja totta on, että ihmiset voisivat hieman tarkemmin valita sanojaan, sillä syömishäiriöt ovat todella vakavia sairauksia. Eräs parhaista ystävistänikin sairasti muutama vuosi sitten vakavasti, mutta nyt hän onneksi on jo täysissä elinvoimissaan! :) Ja ihan totta myös se, että hoikallakin ihmisellä voi olla kroppakomplekseja, ei ne siitä ainakaan yhtään parane, jos koko ajan ollaan huomauttelemassa. Pasta on mun herkkua ja syön sitä jo nyt melkein päivittäin! Täytyy kuitenkin alkaa liikkumaan, sillä luin juuri erästä osteoporoosi kirjaa! :0

Tuohon ei sovi muu kuin tuon mallinen pasta :D

emskii: Itse sen parhaiten tietää! :) Taidan jättää taulukot ja muiden ihmisten hassut kuvitelmat omaan arvoonsa! :)

Anonymous ia said...

Asiallinen postaus, olet kyllä muotiblogien kermaa. Pieni offtopic-huomautus, tuo lopussa linkittämäsi anorektikon kuva on muokattu, tyttöä on siis manipuloitu todella paljon kapeammaksi alkuperäisestä. Olen nähnyt tämän ja alkuperäisen kuvan vertailuna jostakin, mutta en nyt tähän hätään sitä mistään löytänyt.

Anonymous stella said...

ja lisäisin tähän keskusteluun vielä sen, että ylipäätänsä ärsyttää se että ihmistä kommentoidaan heti ensimmäisenä ulkomuodosta ja erityisesti painosta!

ihan sama oletko laihtunut, lihonut, yli- vai alipainoinen, anorektikko, bulimikko, aina tuntuu olevan pääasia se millainen vartalosi, painoindeksisi, lihasmassasi, jalkasi ympäryysmitta on! ja tämä helvetinmoinen läskeistä, luista, lihaksista, terveellisistä ja epäterveellisistä elämäntavoista vatvominen mediassa siirtyy sitä kautta tavallisten ihmisten elämään ja onhan se sitten tällaisessa maailmassa vaikea jonkun anorektikon sairaudestaan parantua, siis kun ympärillä ollaan koko ajan mittailemassa ja vertailemassa, pohtimassa mitä on terveellistä syödä, eli nimenomaan annetaan kuva että se paino ON ihan helvetin tärkeä asia! ei ihme jos tulee sairaalloinen pakkomielle kontrolloida omaa vartaloaan, koko ajan jossain naistenlehdissä on juttuja "näin pääset eroon joulukiloista", "hoikistu ilman nälkää"...koko ajan viesti on että tärkeintä on tiedostaa oma paino ja että muutkin tuomitsevat sinut sen perusteella.

anteeksi jos kirjoituksesta tuli sekava, olen vaan niin helvetin kyllästynyt tähän kaikenlaiseen ihmisvartaloiden haukkmiseen - niin lihavien, "normaalien" kuin hoikempienkin. kun samaan aikaan joudun katsomaan vierestä kaverini kamppailua syömishäiriön kanssa :(

Anonymous Anonyymi said...

mä uskon, että siinä painosta huomauttelemisessa on kyse siitä, että anoreksia on sairaus, ja ihmiset ovat luonnollisesti huolissaan. (eikös se ole niin, että anorektikko pitää itse itseään lihavana vaikka on jo hengenvaarassa?) ylipainoisuus taas on (tai ainakin sitä pidetään) paino-ongelma, ja on jotenkin ehkä henkilökohtaisempi asia.. siis, onhan sairaanloinen lihavuus sairaus ja ihan yhtä vaarallinen kuin anoreksia, mutta jos puhutaan "tavallisen lihavista" ihmisistä...
itse olen sitä mieltä, ettei toisen painosta saisi negatiivisesti ja/tai epäasiallisesti huomautella...

Blogger Salla said...

ia: Hah, kiva kuulla :D Itsekin vähän arvelin, että tuo on manipuloitu, mutta laitoimpa kuitenkin tuohon, sillä kuvasi hyvin sitä mitä yritinkin :)

stella: Niinpä, medialle se paino tuntuu olevan kaiken a ja o. Tosissaan sairastaville voi tulla erittäin vaikeaksi selvitä ongelmistaan tässä myllerryksessä. Eikä ollut yhtään sekava kommentti vaan oikein asiallin ja pohdiskeleva, täynnä loistavia mielipiteitä :) Tsemppiä kaverillesi ja sulle!

anonyymi: Ylipainoisuuskin taidetaan tänä päivänä lukea ihan sairautena.. tai ainakin siitä niitä paljon aiheutuu. Ainakaan nämä ihmiset, jotka minulta tulivat utelemaan eivät vaikuttaneet lainkaan huolestuneilta. He olivat sellaisia ns. tuntemattomia. Ymmärtäisin hyvin, jos esimerkiksi äitini olisi huolissaan. Mutta totta puhut. Minun tapauksessani asia ei vain tainnut olla ihan niin :)

Anonymous Jabadaba said...

Pikkuisen olin kuulevinani Sallan kommentista anonyymille viime aikoina yleistynyttä "läskivainoa". Liekö ollut näin...

Mutta siihen on kai tosiaan menty, että sekä pieni ylipaino että pieni alipaino ovat sairauksia, vaikka kumpikaan eivät aiheuta mitään oikeita ongelmia. Niistä on tullut ihmisten korvien välin sairauksia kiitos median, kuten stella jo ansiokkaasti ilmaisi. Lopulta luulotauti muuttuu oikeaksi sairaudeksi tai syömishäiriöksi, esim. anoreksiaksi, bulimiaksi, BED:ksi tai vaikka ortoreksiaksi.

Jos painoasioita ei vatvottaisi vainoamistyylillä ja näin järkyttävän paljon kuin nyt tehdään, maassamme olisi luultavasti useita terveitä normaalipainoisia ja vähän sairaita alipainoisia tai ylipainoisia.

Blogger Salla said...

En tarkoittanut pientä ylipainoa ja alipainoa vaan suurta! Eihän lieva ylipaino missään nimessä sairaalloista ole alipainosta puhumattakaan. Joten harhoja kuulit :D Media ei kuitenkaan suinkaan ole ainoa joka meidät kaikki on tähän tilanteeseen vienyt.

Anonymous Jab said...

Mieleeni tuli kommentistasi siis keskustelu, jota on käyty mm. lihavien ihmisten terveydenhoitomaksuista ja lentoyhtiöiden ylipainomaksuista lihavimmille ihmisille. Siis että lihavien pitäisi maksaa enemmän, kun he kuitenkin sairastavat enemmän ja vievät enemmän tilaa. Se on joskus muistuttanut suoraa vainoa, ja ylipainoisia saatetaan pitää jopa jotenkin vähä-älyisinä, jos he eivät laihduta.

En ajatellut, että sinun mielestä pieni ylipaino/alipano on sairaus, vaan viittasin sillä tämänhetkiseen yleiseen ilmapiirin. Tai niin minä ainakin olen sen tulkinnut. Terveellisten elämäntapojen ja terveen kehon hakemisesta on tullut jo melkein pakkomielteen kaltainen juttu, ja näin se on oikeastaan kääntynyt itseään vastaan.

Tässäkin asiassa pitäisi löytää se keskitie.

Blogger Salla said...

Okei! Nuo lentomaksut sun muut alkavat jo vaikuttaa siltä, että keksitäämpäs nyt hieman lisää keinoja, joilla voitaisiin tienata ja kiusata lihavia ihmisiä. Vaikka sinäänsähän se on ihan ymmärrettävää, jos ei penkkiin mahdu (paitsi, että lentokoneiden penkit ovat älyttömän pieniä!). Ja ihan totta, että hieman ortoreksinen ilmapiiri tätäkin yheiskuntaa tänä päivänä vaivaa.

Anonymous Anonyymi said...

Olet todella monipuolinen bloggaaja! On mukava lukea välillä juttuja vähän syvällisemmistäkin aiheista.
Kohtalotovereita näyttää onneksi löytyvän. Olen ollut koko ikäni alipainoinen ja todella laiha, hyvästä ruokahalustani huolimatta. Ja tämä johtuu puhtaasti geeniperimästäni.
Murrosikä oli painajaismaista aikaa, koska kasvaessani pituutta paino ei noussut samalla vauhdilla. Tästä seurasi se, että jouduin n. vuoden ajaksi pyöritykseen, jossa minusta yritettiin lähes väkisin tehdä anorektikkoa. Alunperin menin lääkäriin laktoosi-intoleranssin aiheuttamien vatsakipujen takia, mutta lääkärit väittivät, että minulla on anoreksia. Ja tämä vain siksi, koska kasvukäyrät tms. eivät täsmänneet. Kaiken lisäksi he olivat vielä tietoisia perimästäni. Kävin läpi ravintoterapeutit, psykologit, kaikki, kunnes lopulta vanhempani saivat tämän loppumaan. Sama anorektikoksi leimaaminen jatkui koulussa, kun sain osakseni katseita ja muut vahtivat syömisiäni.
Nykyään arvostelua omasta laihuudestani kuulen vähemmän, mutta monien normaalipainoisten tai ylipainoisten 'jos vain olisin laiha, niin kaikki olisi hyvin'-ajatukset ärsyttävät, sillä laihana oleminen ei todellakaan ole helppoa ja ongelmatonta, kuten yleisesti kuvitellaan, ja se on tullut todella kirjaimellisesti koettua.

Blogger Salla said...

anonyymi: Minun kanssani ei onneksi ihan noin pitkälle menty, vaikka sairaalassa kävinkin tutkimuksissa. Voin vain kuvitella kuinka rankkaa sinulla on ollut! Menee jo hieman yli, että lääkärit tulevat väittämään, että on anorektinen! Onhan se niin, että anorektikot tuskin asiaa itse myöntävät, mutta lääkäreillekin jotain järkeä kaivattaisiin päähän, jos sinulle näin on käynyt! Oikein alkoi suututtamaan!

Ei ole laihana oleminen helppoa ei.. Ja suurkiitos, jos pidät minua monipuolisena bloggaajana, siihen pyrinkin! :)

Anonymous Anonyymi said...

joo no lihavien ja laihien halveksunnassa on se ero, että lihavia kauhistellaan puhtaasti inhosta ja vastenmielisyydestä (ja juuri tämän inhon takia lihavia ei haukuta ääneen, lihavuuteen ei liity mitään positiivista tai tavoiteltavaa), laihojen kauhistelussa on kyse enemmänkin ihailusta ja kateudensekaista pelosta (ellei kyseessä ole täysin sairaalakuntoon ajavasta riutumisesta). Laihuus tai hoikkuus kun ovat osa nykyajan kauneusihannetta ja päämäärä johon moni pyrkii jatkuvasti siinä onnistumatta. Kommentti "oletpa hieman hyvällä tavalla pyöreä" kuulostaa hurjan loukkaavalta kun taas "olet aika hoikka" on kohteliaisuus.

Blogger Salla said...

anonyymi: Minä puhuin tässä juuri tuosta vastenmielisestä kommentoinnista. Vai kuulostaako mielestäsi lause "näytät luurangolta" jotenkin imartelevalta?

Anonymous Satunnaisnappia kannattaa hakata IRC-galleriassa said...

Tulin tästä aika surulliseksi:

http://irc-galleria.net/view.php?nick=kaak

Joko joku on pöllinyt kuvasi tai feikkaat täällä kympillä. Jotenkin tuo kuvan pölliminen kuulostaa todennäköisemmältä, et meinaa vaikuta kovinkaan nirsolta ruoan suhteen (;)) ja muutenkaan et ole koskaan valittanut olevasi lihava tms.

Anonymous Alexandra said...

Olen uusi lukija ja tähän minun on ihan pakko kommentoida.
Olen itse ollut aina alipainoinen ja kuulen siitä kommentteja vieläkin. Lähinnä huolestuneilta sukulaisilta. "Onko sulla anoreksia? Syötkö sä mitään?" Se ei todellakaan ole kivaa.
Myönnän, että olin pienenä nirso ja ehkä vähäruokainenkin, mutta ei kai sitä voi itseään ähkyyn syödä!
Nykyään taas rakastan ruokaa ja syönkin mielestäni paljon, enkä silti liho.
Minulla on ollut ongelmia syödä julkisilla paikoilla tai yleensäkin ihmisten kanssa. Minulle saattaa tulla huono olo ja tuntuu kuin syömistäni vahdittaisiin.
Tämäkin saattaa johtua siitä että pienenä sukulaiseni sanoivat äidilleni, että hänen pitäisi pakottaa minut syömään enemmän. Kerran taas, kun olin syönyt lautaseni tyhjäksi tätini epäili, että olin kätkenyt sitä jonnekin...
Ihmisten pitäisi tosiaan harkita mitä puhuvat, koska he saattavat jopa aiheuttaa syömishäiriöitä epäilyillään.

Blogger RagDoll said...

Mahtavaa! Vihdoin tekstiä, joka voisi tulla suoraan minunkin suustani!

En ymmärrä miten laihaksi haukkuminen eroaa lihavaksi haukkumisesta. Jotkut ihmiset pitää sitä hyväksyttävämpänä ja tulevat jopa sanomaan siitä bussipysäkillä tai ohi kulkiessa!

Firmani entinen pikku pomo tuli ensimmäisenä päivänään sanomaan minulle "oletpas laiha", ennen kuin edes esitteli itseään! Mitäköhän hän olisi pitänyt siitä, jos olisin tokaissut, "hyvää päivää, olettepas te pullea?"

Sain kuulla sekä ylä- että ala-asteella olevani luuranko, tai anorektikko, joten nyt yli kymmenen kiloa isompana, on hirveää kuulla jotain tuollaista, varsinkin kun ei ole koskaan ollut sairas, eikä ole kärsinyt mistään syömishäiriöstä.
Kaikki ei voi ymmärtää, että jotkut ovat joutuneet oikeasti taistelemaan, että saaneet painonsa nousemaan. Minulla kokoni on täysin sukuvika, samanlainen on äitinikin.

Antaa kaikkien kukkien kukkia, olivatpa ne pieniä, isoja, keltaisia, tai vaikka vihreitä. =)

Anonymous Anonyymi said...

Itse olen aina ollut hieman pyöreä/lihava. Olen myöskin kuullut kommentteja siitä ihan liikaa. Varsinkin yläasteella koulutereydenhoitajakin patisti laihduttamaan, vaikka olin vain n.8kg ylipainoinen (jos luetaan sitä taulukkoa, aah painoindeksi sen nimi on). Harrastin liikuntaa 3kertaa viikossa ja pyöräilin joka päivä 8km. En vain laihdu kovin helposti ja olen todella helposti lihoovaa tyyppiä.

Terveydenhoitajat ovatkin aina heti huolissaan ja varmaan sinunkin tilanteessa ovat olleet. Nykyään kauneusihanne on laihuus. Sinäkään et ole varmasti sopinut siihen painoindexin lukemiin, joten tuomio oli anoreksia. En tiedä sitten onko kouluterveydenhoitajat vähän "muuttuneet" nykyisin. Ainakin amk:ssa minun terkkarini oli todella ymmärtäväinen minun liikakiloihini.

Olen tyhmä anonyymi. En yleensä kommentoi mihinkään, mutta nyt halusin avata suuni.

Anonymous Anonyymi said...

En jaksa lukea muita kommentteja, mutta täytyy sanoa että olet siinä mielessä onnekas että yhteiskunta ihannoi laihaa vartaloa 90 prosenttisesti. Ja laihuus on paljon kauniimman näköistä myös minunkin silmässä kuin lihavuus.
Tiedän mitä tarkoitat, ja ihmiset on ilkeitä kun ne noin sanoo laihoista, mutta usein he eivät ajattele että se loukkaa koska suurin osa niistä haluaisi varmasti itse olla yhtä laiha ja eivät välttämättä tajua ettet ole sinut laihuutesi kanssa.
Laihuudesta on paljon enemmän hyötyä kuin lihavuudesta. Itse oon tämmönen läskipallero mutta pakko tottua kun en pääse tästä varmaan poiskaan ikinä :( Liikunta ei oo mun juttu ja vaikken edes syö paljoa tai epäterveellisesti niin lihon koko ajan.

ps. sinun vartalosi on just soppeli nuoren naisen vartalo ainakin ulos päin ;)

Lähetä kommentti

<< Home

footer